Fotbal intern

FCSB și U Craiova, singurele echipe din play-off cu marcatori în top 10. Cine completează clasamentul

24.12.2020 | 11:00
FCSB si U Craiova singurele echipe din playoff cu marcatori in top 10 Cine completeaza clasamentul
ADVERTISEMENT

FCSB și U Craiova încheie anul pe primele două poziții din Liga 1, dar cele două rivale la titlu sunt adversare și într-un alt clasament, cel al golgheterilor. Liderul și vicecampioana României sunt singurele echipe din play-off care dau oameni în această ierarhie.

La final de 2020, Dennis Man (22 de ani) este golgheterul campionatului. Proaspăt declarat „fotbalistul anului”, atacantul lui FCSB a înscris 12 goluri până acum.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, Man ar fi avut probabil un contracandidat serios în persoana lui Elvir Koljic (25 de ani), dar vârful Craiovei s-a accidentat grav în etapa a șasea. Chiar și așa, bosniacul rămâne printre cei mai buni marcatori din Liga 1, cu șase reușite.

FCSB și U Craiova, singurele echipe din play-off cu fotbaliști în top 10 marcatori

La ora actuală, principalul rival al lui Dennis Man în lupta pentru trofeul de golgheter este chiar Florin Tănase, colegul și căpitanul său de la FCSB, cel care a înscris de nouă ori în 15 etape. „Tase” împarte poziția secundă cu Hamidou Keyta, francezul lui FC Botoșani. Moldovenii se află însă doar pe locul 7 în Liga 1, la două puncte de play-off.

ADVERTISEMENT

Podiumul clasamentului celor mai buni zece marcatori din campionat este completat de Dumitru Cardoso. Atacantul lui Gaz Metan Mediaș a marcat șapte goluri, dar echipa sa ocupă doar poziția a 12-a.

  • Dennis Man (FCSB) este golgheterul la zi al campionatului, cu 12 reușite.
  • Doar patru goluri a marcat Ciprian Deac (CFR Cluj) în acest sezon de Liga 1.
ADVERTISEMENT

De la locul 4 în jos e bătălie mare. Nu mai puțin de șase fotbaliști au marcat același număr de goluri, șase, în turul sezonului 2020-2021. Este vorba despre Cephas Malele (FC Argeș), Constantin Budescu (Astra Giurgiu), Kevin Luckassen (Viitorul), Andrei Cristea (Poli Iași), Elvir Koljic (U Craiova) și Alexandru Cicâldău (U Craiova).

Dintre aceștia, doar ultimii doi joacă la o echipă aflată pe poziție de play-off. U Craiova este pe locul 2 în Liga 1, cu 32 de puncte.

ADVERTISEMENT

Cum arată play-off-ul Ligii 1 la final de 2020

  1. FCSB 34 de puncte
  2. U Craiova 32 de puncte
  3. CFR Cluj 31 de puncte
  4. Sepsi OSK 27 de puncte
  5. Academica Clinceni 25 de puncte
  6. Chindia Târgoviște 20 de puncte

FCSB, la fel de productivă ca U Craiova și CFR Cluj la un loc

FCSB face cel mai bun sezon al său din ultimii cinci ani, 2015 fiind și ultimul an în care gruparea patronată de Gigi Becali a cucerit titlul de campioană. În 2020 însă, sub comanda lui Toni Petrea, roș-albaștrii sunt la un alt nivel, mai ales pe plan ofensiv.

Liderul din Liga 1 nu doar că domină ierarhia din punct de vedere al punctelor, 34, cu două peste U Craiova și cu unul trei peste CFR Cluj, ci și din punct de vedere al numărului de goluri pe care le marchează.

În cele 15 etape scurse până acum, FCSB a înscris 37 de goluri, atât câte au reușit U Craiova (19 goluri) și CFR Cluj (18 goluri) la un loc. În concluzie, nici nu e de mirare că roș-albaștrii dau primii doi golgheteri ai campionatului, pe Man și pe Tănase, cu 12, respectiv nouă reușite.

Cei doi evoluează în linia de atac și nu ar trebui să fie o surpriză atât de mare apetitul ofensiv pe care îl au. În schimb, Iulian Cristea este fundaș și are un motiv important de laudă. Cu cele patru goluri marcate în Liga 1, stoperul în vârstă de 26 de ani este apărătorul cu cele mai multe reușite în acest sezon de Liga 1 și al treilea golgheter al echipei lui Toni Petrea.

  • Iulian Cristea joacă din februarie 2019 la FCSB, echipă care a plătit 150 de mii de euro pentru transferul său de la Gaz Metan Mediaș.

 

 

ADVERTISEMENT