Fotbal intern

FCSB și Universitatea Craiova, echipele care primesc cel mai des penalty. Campionatul României e pe locul 5 în Europa

15.06.2020 | 14:41
FCSB si Universitatea Craiova echipele care primesc cel mai des penalty Campionatul Romaniei e pe locul 5 in Europa
ADVERTISEMENT

Formațiile FCSB și Universitatea Craiova sunt echipele care primesc cel mai des penalty în campionatul României, conform unui studiu realizat de Observatorul pentru fotbal (CIES).

Analiza a fost făcută pentru ultimele trei sezoane, iar campionatul României ocupă locul a cincilea în Europa în clasamentul penalty-urilor acordate în raport cu minutele de joc.

ADVERTISEMENT

Astfel, în întrecerea internă este acordată o lovitură de pedeapsă la 249 de minute, același raport înregistrându-se și în Serie A.

FCSB și Universitatea Craiova, campioanele penalty-urilor în România

În fruntea acestei ierarhii se află campionatul Poloniei, cu un penalty la 230 de minute, urmat de cel din Ucraina (la 231 de minute), de cel din Serbia (la 233 de minute) și cel din Turcia (la 238 de minute). Cele mai puține penalty-uri se acordă în întrecerea din Norvegia, unul la 389.

ADVERTISEMENT

În celelalte patru mari campionate ale Europei, rata de acordare a unei lovituri de la 11 metri este de una la 262 de minute în Ligue 1, la 268 de minute în La Liga, la 321 de minute în Bundesliga și la 382 de minute în Premier League (penultimul loc).

La nivel de cluburi, FCSB și Universitatea Craiova sunt echipele din România care primesc cel mai des penalty, unul la 290 de minute fiecare. Într-un top al tuturor formațiilor europene, ele se află la egalitate pe poziția a șaptea.

ADVERTISEMENT

Următoarea echipă din România în această ierarhie este campioana CFR Cluj, pe locul 27, la egalitate cu Dinamo Kiev, cu un penalty la 360 de minute. Cea mai dezavantajată formație din România la acest capitol este Poli Iași, cu o lovitură de pedeapsă la 720 de minute.

Echipa din Europa cea mai avantajată la acest capitol este Steaua Roșie Belgrad, cu un penalty la 209 minute, urmată de IFK Mariehamn din Finlanda (la 262 de minute) și Panathinaikos Atena (la 264 de minute).

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Gaz Metan: 3,15 este cota pentru ”0-1 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT