Fotbal international

UPDATE. Fără antrenament oficial! Sporting a renunţat şi la Ghencea!

UPDATE. Din cauza problemelor cu gazonul de pe Arena Naţională (vezi detalii aici), delegaţia lui Sporting a decis să renunţe la antrenamentul oficial de pe cel mai mare stadion al ţării. Mai...
23.08.2017 | 11:30
UPDATE Fara antrenament oficial Sporting a renuntat si la Ghencea

UPDATE. Din cauza problemelor cu gazonul de pe Arena Naţională (vezi detalii aici), delegaţia lui Sporting a decis să renunţe la antrenamentul oficial de pe cel mai mare stadion al ţării. Mai mult decât atât, nici miercuri dimineaţă, Sporting nu s-a mai antrenat pe Arena din Ghencea, aşa cum se credea! Astfel, lusitanii vor intra diseară contra Stelei având un singur antrenament făcut în România, la Chiajna, marţi dimineaţă!


Pentru a fi îndeplinite totuşi condiţiile impuse de forul european, portughezii au făcut o inspecţie pe Arenă, timp de 15 minute. Şedinţa de pregătire va avea loc miercuri dimineaţă, în Ghencea. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Scroll pe aplicaţie pentru a vedea toate meciurile de azi

Fostul jucător al lui Sporting, Marius Niculae a vorbit despre faptul că Sporting a renunţat la antrenamentul oficial pe Arenă, pentru a proteja gazonul, el propunându-le să se pregătească miercuri pe Ghencea.

M-au rugat să-i ajut cu un teren pentru mâine dimineaţă, pentru că pe Arena Naţională nu vor să se antreneze, pentru a proteja gazonul. Miercuri e posibil să se antreneze în Ghencea. Eu le-am dat mai multe variante. Cea mai apropiată e Ghencea. Cei de la Sporting ştiau că această bază e a steliştilor, nu înţelegeau. Mi-a luat câteva minute să le explic. Azi s-au antrenat la Chiajna, dar e departe şi miercuri nu mai pot merge tot acolo“, a dezvăluit fostul jucător al lui Sporting.

UPDATE. Sporting Lisabona a efectuat un antrenament marţi dimineaţă la cantonamentul celor de la Concordia Chiajna.

UPDATE, 00:26. Sporting Lisabona a ajuns în cursul serii de luni la Bucureşti şi s-a cazat la hotelul Marriott. Trupa condusă de Jorge Jesus va efectua în această dimineaţă un antrenament de acomodare la baza celor de la Concordia Chiajna.

La Lisabona moralul jucătorilor de la Sporting după succesul concludent din ultima etapă, un 5-0 în deplasare, la Guimaraes, acolo unde nu e foarte uşor să câştigi, dar să mai şi înscrii de cinci ori, a creat un optimism total. Unul dintre autorii unei duble în acest meci, fostul jucător al Sampdoriei şi al lui Udinese, Bruno Fernandes, nici nu concepe ca la Bucureşti echipa sa să nu obţină calificarea: “Suntem în cea mai bună formă. Am arătat ce putem la Guimaraes şi mergem în România cu un singur gând. Să ne întoarcem în grupele Ligii Campionilor”.

Antrenorul Jorge Jesus e ceva mai rezervat şi aşteaptă verdictul medicilor în privinţa stării de sănătate a fundaşului central francez Jeremy Mathieu, cel care a ieşit în ultimele şase minute la Guimaraes, acuzând dureri la glezna dreaptă. “Trebuie să ştim cât mai repede ce e cu Mathieu. Una e echipa cu Mathieu şi alta fără el”, a declarat panicat Jorge Jesus, care ar avea două variante, Andre Pinto sau Tobias Figueiredo, ambii jucători neexperimentaţi.

FCSB – Sporting. Portughezii, mulţumiţi de refacerea gazonului din România

Oricum, francezul se va afla în avionul care va decola luni după-amiază de la Lisabona, pentru că şi dacă ar mai exista unele probleme Jorge Jesus probabil că va alege varianta să rişte introducându-l decât să înceapă cu un om mai puţin sigur. Patru meciuri a jucat Mathieu în alb-verde şi echipa nu a luat gol. Sosirea la Bucureşti este programată pe seară, în jurul orei 21:30.

Delegaţia lui Sporting va avea la dispoziţie complexul Concordiei Chiajna pentru o primă mişcare şi recuperare, iar marţi seară va fi prima dintre cele două echipe care vor intra să efectueze antrenamentul oficial pe noul gazon al Arenei Naţionale. Ziarele portugheze au consemnat această veste importantă, faptul că românii au reuşit să refacă în timp record suprafaţa de joc pentru partida retur.

Portari: Rui Patrício, Salin, Pedro Silva;

Fundaşi: Piccini, Coentrão, André Pinto, Mathieu, Coates, Figueiredo.

Mijlocaşi: Bruno César, Petrovic, Battaglia, Adrien, Palhinha, Mattheus Oliveira, Bruno Fernandes, Medeiros, Gelson Martins, Acuña.

Atacanţi: Alan Ruiz, Doumbia, Dost.

Tags: