Fotbal intern

FCSB a ajuns la meciul 100 pe Arena Naţională. Cât l-a costat chiria pe Becali

FCSB joacă sâmbătă, de la ora 21:00, cu Astra Giurgiu în etapa a 6-a din Liga 1 Betano. Cu acest prilej, steliştii bifează o nouă bornă în istoria recentă a clubului. Formaţia lui Nicolae...
12.08.2017 | 15:01
FCSB a ajuns la meciul 100 pe Arena Nationala Cat la costat chiria pe Becali

FCSB joacă sâmbătă, de la ora 21:00, cu Astra Giurgiu în etapa a 6-a din Liga 1 Betano. Cu acest prilej, steliştii bifează o nouă bornă în istoria recentă a clubului. Formaţia lui Nicolae Dică este la meciul cu numărul 100 pe Arena Naţională, stadion care a devenit în ultimii ani casă a vicecampioanei României.

Arena Naţională a fost inaugurată pe 6 septembrie 2011, atunci când echipa naţională a României a întâlnit-o pe Franţa în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2012. Primul meci jucat de Steaua Bucureşti pe cel mai mare stadion din România a fost derby-ul cu Rapid Bucureşti pe 24 octombrie 2011. De atunci şi până în prezent, FCSB a jucat 99 de meciuri pe Arena Naţională, fiind echipa cu cele mai multe partide disputate pe stadionul bucureştean.

Conform gsp.ro, Gigi Becali a trebuit să scoată 2 milioane de euro din buzunar în cei 6 ani în care Steaua a jucat pe Arena Naţională. Suma medie plătită către Primăria Capitalei a fost de 20.000 de euro, autorităţile locale având preţuri diferite în funcţie de competiţia în care FCSB a evoluat.

FCSB stadion. Arena Naţională, a cincea casă a steliştilor

Steaua s-a înfiinţat pe 7 iulie 1947, primul meci pe teren propriu al “militarilor” fiind jucat pe 24 august 1947, contra celor de la Dermata Cluj, pe stadionulo “Venus”. Mai târziu echipa s-a mutat pe stadionul “Republicii” şi pe stadionul “23 August”. Pe 9 aprilie 1974, Steaua se muta pe arena din Ghencea, loc unde echipa avea să cunoscă cele mai mari performanţe din istoria clubului. 40 de ani mai târziu, FCSB a fost obligată să se mute de pe arena din Ghencea, iar Gigi Becali a dus formaţia pe Arena Naţională.

FCSB stadion. Cea mai drastică victorie pe Arena Naţională

În sezonul 2014-15, Steaua a jucat în grupele Europa League. Primul meci din această fază s-a disputat pe arena bucureşteană, steliştii întâlnindu-i pe danezii de la Aalborg. Formaţia antrenată pe atunci de Constantin Gâlcă a câştigat cu 6-0, golurile fiind marcate de Sânmărtean, Rusescu (dublă) şi Keşeru (hat-trick). Aceasta a fost cea mai drastică victorie a steliştilor pe Arena Naţională.

Leandro Tatu este fotbalistul stelist care a marcat primul gol al “roş-albaştrilor” pe Arena Naţională, atacantul brazilian marca în minutul 13 al meciului Steaua-Maccabi Haifa şi intra, astfel, în istoria recentă a clubului.

Tags: