Sport

FCSB = Steaua? Clubul lui Gigi Becali anunță că împlinește astăzi 75 de ani de la înființare!

Bătălia dintre FCSB și Armată este departe de a se fi încheiat, iar gruparea patronată de Gigi Becali sărbătorește 75 de ani de la înființarea clubului Steaua.
07.06.2022 | 11:55
FCSB  Steaua Clubul lui Gigi Becali anunta ca implineste astazi 75 de ani de la infiintare
FCSB va disputa patru meciuri amicale în această vară. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Anunțul făcut de gruparea din Casa Pariurilor Liga 1 vine ca o contră pentru CSA Steaua, care organizează un eveniment important pentru această aniversare.

FCSB sărbătorește 75 de ani de la înființarea clubului Steaua

Este clar că disputa dintre Armată și FCSB nu se va opri prea curând și asta se poate observa că ambele grupări sărbătoresc marți, 7 iunie, 75 de ani de la înființarea celui mai galonat club din istoria fotbalului românesc: Steaua.

ADVERTISEMENT

”FCSB aniversează astăzi, 7 iunie, 75 de ani de la înființarea celui mai mare club din istoria fotbalului românesc. În 1947, printr-un ordin al Ministrului Armatei Regale, Generalul Mihail Lascăr, lua naștere ASA București, iar primul meci din istorie al echipei a avut loc pe data de 24 august 1947.

De-a lungul timpului, echipa a avut cinci denumiri: ASA București (Asociația Sportivă a Armatei) – în perioada 1947-1948, CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei) – între 1948 și 1949, CCA București (Casa Centrală a Armatei) – între 1950 si 1961, iar denumirea Steaua București a fost adoptată în 1961. Odată cu deciziile ÎCCJ, clubul nostru a fost obligat să își schimbe denumirea în Fotbal Club FCSB.

ADVERTISEMENT

Secția de fotbal a devenit privată în totalitate la începutul anilor 2000, fiind preluată de la Clubul Sportiv al Armatei, în conformitate cu prevederile FIFA și UEFA și a continuat tradiția glorioasă la nivel profesionist și în noul mileniu!”, se arată într-o postare făcută de FCSB pe contul de Facebook.

FCSB Steaua înființare

Nume mari pe stadionul Ghencea

După ce sărbătoarea de 7 mai a primit critici dure chiar din partea foștilor jucători ai Stelei ’86, în frunte cu Helmuth Duckadam, clubul Sportiv al Armatei Steaua București a pregătit un moment special pe data de 7 iunie, ziua de naștere a ”roș-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

Foștii mari jucători ai Stelei vor reveni pe teren cu această ocazie și vor juca un meci demonstrativ pe arena din Ghencea, de la ora 20:00, în compania Generației de Aur. Antrenorii celor două echipe vor fi legendarii Anghel Iordănescu și Mircea Lucescu.

Printre legendele Stelei pe teren se vor afla Marius Lăcătuș, Iosif Rotariu, Adrian Ilie, Mirel Rădoi sau Constantin Gâlcă, în timp ce pentru națională vor juca Florin Prunea, Cosmin Contra, Ioan Ovidiu Sabău, Daniel Pancu sau Ionel Dănciulescu.

ADVERTISEMENT

Parte dintre starurile fotbalului românesc care se vor afla pe teren în această seară au făcut un apel la suporteri să vină într-un număr cât mai mare pe noul și modernul stadion din Ghencea.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,00 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: