Sport

Boban Nikolov a fost prezentat oficial la FCSB. Primele declarații: „Cred în lupta la titlu, altfel nu veneam”. Video

FCSB l-a transferat pe Boban Nikolov, fostul mijlocaș al lui Sheriff Tiraspol, care o învingea pe Real Madrid în sezonul trecut de Champions League.
17.09.2022 | 15:55
Boban Nikolov a fost prezentat oficial la FCSB Primele declaratii Cred in lupta la titlu altfel nu veneam Video
Boban Nikolov este evaluat conform Transfermarkt la 700.000 de euro. Sursă foto: Instagram @fcsb.oficial
ADVERTISEMENT
17-09-2022
13:04

Primele declarații ale lui Nikolov după transferul la FCSB

Boban Nikolov a vorbit în premieră în calitate de jucător al celor de la FCSB. Nord-macedoneanul nu e speriat de presiunea pe care o pune Gigi Becali și e bucuros că a ajuns să fie antrenat de Nicolae Dică, după ce au fost colegi la Viitorul.

Mijlocașul central în vârstă de 28 de ani e încrezător în șansele roș-albaștrilor la titlu, chiar dacă noua sa echipă e pe locul 13 în SuperLiga, cu doar 8 puncte din opt meciuri disputate.

„Cred că mă știti deja de când jucam aici, în țară. Sunt foarte fericit și bucuros că m-a căutat FCSB și că m-am reîntors în România. Sper să mă acomodez repede și să dau drumul la treabă. (n.r. despre colaborarea cu Nicolae Dică) Mă bucur pentru el, știam că o sa ajungă antrenor. Când eram eu la Viitorul, el era deja o legendă și îmi făcea plăcere să joc cu el.

(n.r. despre transferul la FCSB) S-a făcut repede. Eu știu ce înseamnă Steaua (n.r. FCSB) în România. Aveam câteva oferte din țări precum China, dar eu vreau să rămân în Europa. Cred că ne-am înțeles în doua zile. Am făcut vizita medicală și am semnat. Mie îmi place presiunea, am expriență, știu unde am venit. Dacă merit îmi prelungește contractul, dacă nu, asta este.

(n.r. când poate debuta) Sper ca după pauza competițională să intru. Vreau să stau cu echipa și să intru cât mai repede. (n.r. despre Gigi Becali) E clubul lui, are anumite reacții, toată lumea știe. Dacă nu ai presiune, nu ești fotbalist. Cred în lupta la titlu, altfel nu veneam. Sunt multe lucruri pozitive aici, dar câteodată, în România, se atrage atenția mai mult asupra celor negative”, a spus Nikolov.

17-09-2022
09:53

Boban Nikolov, prima imagine în tricoul FCSB

Mijlocașul central în vârstă de 28 de ani a fost prezentat oficial la FCSB și a îmbrăcat pentru prima oară tricoul vicecampioanei din SuperLiga: „Bine ai venit, Boban Nikolov! @fcsbofficial anunță că @nikolovboban este noul jucător al echipei noastre. Mijlocașul macedonean în vârstă de 28 de ani a semnat deja contractul și a efectuat primul antrenament sub comanda staff-ului tehnic condus de Nicolae Dică. Clubul nostru îi urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by FCSB (@fcsbofficial)

Boban Nikolov este un mijlocaș născut la 28 iulie 1994, în Stip, Macedonia de Nord. A început fotbalul la Bregalnica Stip și în 2010 a ajuns la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi. Începând cu 2012, a evoluat pentru FC Viitorul (actuala Farul Constanța), pentru care a adunat 40 de meciuri și două goluri până în 2015, când s-a transferat la Vardar Skopje. Pentru macedoneni a jucat aproape trei sezoane, a bifat 78 de meciuri, 11 goluri și 11 pase de gol.

A urmat transferul la MOL Fehérvár FC (fostă Videoton FC), pentru care a evoluat în 106 partide (în toate competițiile), a marcat 11 goluri și a oferit 5 assist-uri. În ianuarie 2021 a ajuns la U.S. Lecce, pentru care a jucat în 15 partide de Serie B și a oferit o pasă de gol. În vara anului trecut a ajuns la FC Sheriff, pentru care a jucat de 22 de ori și a înscris de 4 ori (o dată în grupele UEFA Champions League).

De asemenea, a evoluat de 42 de ori pentru echipa națională a Macedoniei de Nord și a înscris de trei ori. Are în palmares 2 titluri ale Macedoniei, un titlu al Ungariei, un titlu al Moldovei, o Cupă a Moldovei și o Cupă a Ungariei”, a mai scris FCSB pe pagina oficială de Instagram.

Mijlocașul macedonean, crescut la Academeia „Gheorghe Hagi”, vine din postura de jucător liber de contract după despărțirea de campioana Moldovei.

FCSB transferă un mijlocaș care anul trecut o învingea pe Real Madrid în Champions League

FCSB l-a adus pe Boban Nikolov, conform gsp.ro, care a jucat ultima dată pentru Sheriff Tiraspol, alături de care a evoluat în grupele Champions League și alături de care a câștigat mai multe trofee în Republica Moldova. Nikolov va juca până la finalul sezonului pentru vicecampioana României, cu posibilitatea să își prelungească înțelegerea.

ADVERTISEMENT

Boban Nikolov a jucat pentru Macedonia de Nord și la EURO 2020, fiind unul dintre jucătorii selecționați des de către Blagoja Milevski.

Boban Nikolov a fost crescut la Academica „Gheorghe Hagi” și a debutat în fotbalul mare la Viitorul, actuala Farul Constanța, de unde a plecat la Vardar Skopje.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, Boban Nikolov a mai jucat pentru MOL Fehervar, Lecce și Sheriff Tiraspol. În sezonul trecut de Champions League, Boban Nikolov a înscris un gol pentru Sheriff Tiraspol într-un duel cu Șahtior Donețk, scor 1-1.

Totodată, mijlocașul a intrat pe teren din postura de rezervă în duelul câștigat de campioana Moldovei pe „Santiago Bernabeu” împotriva lui Real Madrid, scor 2-1.

ADVERTISEMENT
  • 28 de ani are Boban Nikolov

Înainte de a se transfera la Sheriff Tiraspol, Nikolov putea ajunge la CFR Cluj

Boban Nikolov a dezvăluit în urmă cu un an că înainte de a se transfera la Sheriff Tiraspol, vorbise cu Neluțu Varga pentru a veni la CFR Cluj, însă mutarea nu s-a mai concretizat.

„În România, doar domnul Hagi gândește profesionist, restul fac lucruri să fie făcute. Am avut o discuție în vară să plec de la Lecce la CFR Cluj, am vorbit cu Neluțu Varga, dar a întârziat oferta lui, nu m-a mai sunat. Sincer, m-aș fi dus la Cluj, dar a venit între timp oferta de la Sheriff.

ADVERTISEMENT

M-a atras că jucau în Champions League și că aveau un proiect bun. Nu sunt diferențe mari de salarii la Sheriff față de România, mă refer la FCSB, Craiova sau CFR Cluj”.

„Eu dacă mergeam la CFR Cluj aș fi luat chiar mai mult decât în Moldova”, spunea Boban Nikolov în urmă cu un an.

  • 900.000 de euro este cota de piață a lui Boban Nikolov, conform transfermarkt.com

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,15 este cota pentru ”2 solsit” la U Craiova – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT