Fotbal intern

Un jucător de legendă analizează derby-ul FCSB – U Craiova: „E meciul care îți dă un etalon. Celelalte sunt mincinoase!” Exclusiv

03.04.2021 | 19:11
Un jucator de legenda analizeaza derbyul FCSB  U Craiova E meciul care iti da un etalon Celelalte sunt mincinoase Exclusiv
ADVERTISEMENT

FCSB – U Craiova  este partida care poate arăta cu adevărat la ce nivel te afli, consideră fostul mare jucător al celor două echipe, Nicolae Ungureanu. Acesta a vorbit pentru FANATIK despre modul în care trebuie privit meciul, dar și ce consideră că a adus Marinos Ouzounidis la echipa din Bănie.

Cei doi jucători ai oltenilor care au fost convocați la naționala lui Mirel Rădoi, Nicușor Bancu și Alexandru Cicâldău, au arătat poftă de joc și sunt în formă înainte de meciul care poate arăta dacă Știința are cu adevărat fața unei formații demne de a se bate la campionat.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul Craiovei a primit mai multe vești îmbucurătoare înainte de derby. Mai mulți jucători au revenit după accidentări și ar putea aduce un plus echipei în partida cu FCSB.

Cum vede Nicolae Ungureanu derby-ul FCSB – U Craiova: „Un meci care îți dă un etalon!”

Nicolae Ungureanu, unul dintre cei ma importanți fundași pe care i-a dat țara noastră, a prefațat partida dintre FCSB și Universitatea Craiova. „Roșu” a evoluat pentru cele două mari rivale, însă cele mai mari performanțe le-a izbutit în tricoul Științei din Bănie.

ADVERTISEMENT

„Meciul cu FCSB este unul care îți poate arăta la ce nivel suntem cu Universitatea Craiova și cum putem arăta în play-off, care nu este departe. Astea sunt partidele care îți dau un etalon așa, cu FCSB, cu CFR Cluj, chiar și cu Sepsi, o formație care arată foarte bine și am văzut că au și un proiect frumos acolo. Celelalte meciuri sunt mincinoase, deoarece poți să domini cu o echipă foarte slabă și să îi bați cu 1-0 sau să domini un meci tot cu o echipă de acest fel și să pierzi cu 1-0, dintr-o greșeală, penalty, eroare de arbitraj și așa mai departe,” a spus Ungureanu pentru FANATIK.

Craiovenii se află la șapte lungimi în spatele liderului FCSB, însă diferența va fi mult mai mică în play-off, iar acest lucru conferă trupei lui Ouzoundis șanse reale la campionat: „Eu zic că toate echipele din play-off au șanse la titlul. Asta e situația și ăsta e sistemul, ai câștigat două meciuri cu cele care se bat serios la campionat și poți să ajungi acolo sus, să te bați cu șanse reale. Meciurile sunt deschise la orice rezultat.”

ADVERTISEMENT

Ce a adus nou Marinos Ouzounidis la Universitatea Craiova: „Se vede un plus acolo”

A fost pentru prima dată când Marinos Ouzounidis a avut atât de mult timp la dispoziție să pregătească echipa, având în vedere pauza provocată de acțiunile echipei naționale. Nicolae Ungureanu spune că antrenorul grec a adus îmbunătățiri pe fază de defensivă, dar Universitatea Craiova continuă să sufere în atac până la o revenirea la o capacitate optimă a lui Elvir Koljic.

„Ouzounidis a adus o siguranță pe fază devensivă. Din păcate, am rămas cu mai multe probleme pe partea ofensivă, întrucât, vedeți și dumneavoastră, am câștigat aproape toate meciurile cu 1-0, au fost aceste două partide care au fost câștigate cu 2-0. Sperăm să-și revină și Koljic și să vedem un apetit ofensiv crescut la Craiova.

ADVERTISEMENT

Să dea Dumnezeu ca Universitatea Craiova să câștige la campionat după atâția ani. Trebuie să vină și un astfel de moment, nu are cum să țină la nesfârșit această perioadă fără un titlu,” a mai adăugat Ungureanu pentru FANATIK.

  • 1977-1987 este perioada în care Nicolae Ungureanu a evoluat în tricoul alb-albastru al Universității Craiova
  • 1987-1992 a jucat Ungureanu la Steaua București, jucând și o finală de Cupă a Campionilor Europeni

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 1,75 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT