Fotbal intern

FCSB – Universitatea Craiova, primul derby pe stadionul din Giurgiu. Unde au mai jucat oltenii în deplasare cu bucureștenii

04.04.2021 | 16:24
FCSB  Universitatea Craiova primul derby pe stadionul din Giurgiu Unde au mai jucat oltenii in deplasare cu bucurestenii
ADVERTISEMENT

Derby-ul FCSB – Universitatea Craiova se va juca în premieră pe stadionul din Giurgiu. Este al patrulea stadion diferit pe care oltenii joacă în deplasare cu echipa lui Gigi Becali, iar de data asta speră să obțină prima victorie.

Capul de afiș al etapei a 29-a din Casa Pariurilor Liga 1 a fost mutat la Giurgiu și va avea loc în această seară de la ora 20:30, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Marinos Ouzounidis pregătește o surpriză în primul 11 al „leilor”, în timp ce Toni Petrea va trebui să se descurce fără Florinel Coman și cu alți nouă jucători care se întorc obosiți de la acțiunile echipelor naționale.

Stadioanele pe care FCSB a fost gazdă în meciurile cu Universitatea Craiova

FCSB – Universitatea Craiova se joacă în premieră la Giurgiu și este al patrulea stadion pe care echipa lui Gigi Becali este gazdă în istoria confruntărilor directe, de când oltenii au promovat în prima ligă în 2014.

ADVERTISEMENT

Primul duel s-a disputat pe stadionul Ghencea pe 2 august 2014, în etapa a 2-a, iar bucureștenii s-au impus fără probleme cu scorul de 3-1. Apoi, pe data de 6 decembrie 2016, stadionul din „Trivale” (Pitești) a fost gazda derby-ului dintre cele două formații, iar FCSB a câștigat și atunci fără probleme, scor 2-0.

În rest, celelalte meciuri cu FCSB gazdă s-au jucat pe Național Arena. Doar că de data aceasta Primăria Capitalei i-a exilat din nou pe bucureșteni, după ce gazonul va fi schimbat și înlocuit cu unul de tip hibrid în vederea meciurilor de la Campionatul European.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a jucat de asemenea pe teren propriu cu FCSB pe patru stadioane

Universitatea Craiova a jucat, de asemenea, meciurile cu FCSB de pe teren propriu pe nu mai puțin de patru stadioane, din diferite motive. Primul duelul a avut loc în Cupa României pe vechiul „Ion Oblemenco”, înainte ca acesta să fie dărâmat, pe data de 4 decembrie 2014. FCSB câștiga cu 1-0 și se califica în semifinalele competiției.

După ce lucrările la noul stadion au fost demarate, alb-albaștrii s-au mutat pe micuțul stadion Extensiv din Craiova, partidă încheiată la egalitate, scor 0-0, iar apoi a urmat o înfrângere cu 2-1 a oltenilor pe același stadion.

ADVERTISEMENT

Oltenii vor să schimbe norocul și își mută „casa” la Drobeta-Turnu Severin. Primul derby dintre cele două echipe de pe acest stadion are loc pe 13 mai 2016, iar oltenii pierd din nou cu 2-1. Din 2018, Universitatea Craiova revine în Bănie pe noul stadion „Ion Oblemenco” și reușesc să câștige împotriva rivalei FCSB cu 2-1, pe 21 octombrie 2018.

Universitatea Craiova, un singur punct în deplasare cu FCSB de când a promovat în 2014

Universitatea Craiova are un bilanț dezastruos în meciurile cu FCSB din deplasare. De când au promovat în Liga 1 în 2014, oltenii au reușit să smulgă un singur punct din derby-urile de „afară” cu rivala din campionat.

FCSB a jucat ultimul meci considerat pe teren propriu la Giurgiu în Europa League cu Slovan Liberec, când a pierdut cu 2-0, la finalul lui septembrie. Oltenii au venit ultima oară pe stadionul „Marin Anastasovici” împotriva celor de la Astra Giurgiu pe 18 ianuarie 2021, când au remizat în etapa a 17-a, scor 1-1.

  • 1 punct a reușit Universitatea Craiova în deplasare cu FCSB
  • 9 victorii are FCSB pe teren propriu împotriva oltenilor în perioada 2014-2021

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 2,82 este cota pentru „1 solist și peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT