Fotbal international

Încă un român în calea FCSB. “Lazio are prima şansă”

Un tânăr portar român, Ionuţ Rus, activează la Lazio, şi ar putea fi în lot pentru duelul cu FCSB din Europa League. Rus crede că echipa sa este favorită, prin prisma experienţei internaţionale superioare a jucătorilor.
12.12.2017 | 17:12
Inca un roman in calea FCSB Lazio are prima sansa
 

Ştefan Radu nu va fi singurul român care va lupta împotriva FCSB în “dubla” din “16”-imilie de finală ale Europa League. Un tânăr de 17 ani, Ionuţ Rus, portar la formaţia capitolină, are şanse să fie în lot, după ce a avut evoluţii excelente în lotul Lazio Primavera, disputând chiar două partide amicale la echipa mare.

Portarul născut la Timişoara nu se hazardează să facă pronosticuri în privinţa învingătoarei din dubla manşă, dar asta nu înseamnă că nu speră că Lazio va trece mai departe. Pentru moment, este mulţumit că e luat în seamă chiar şi la prima echipă, şi se bucură de sprijinul total al compatriotului Ştefan Radu.

FCSB nu are experienţa internaţională a lui Lazio

“M-am adaptat foarte bine aici, pentru că am învăţat relativ repede limba italiană. M-au ajutat şi cei de aici, membrii staff-ului şi băieţii. În plus, am avut un ajutor important venit din partea lui Ştefan Radu, care m-a făcut să nu mă simt singur printre străini. El este un nume important aici şi îi mulţumesc pentru tot sprijinul de până acum”, a spus Rus.

Tânărul jucător român nu poate exprima o părere tranşantă despre echipa care va merge mai departe din dubla Lazio – FCSB. “Nu am o părere anume legată de acest lucru. E o dublă întâlnire de Europa League, în care cei mai buni vor merge mai departe. E normal ca Lazio să aibă prima şansă, asta în primul rând datorită diferenţei de valoare dintre fotbalul italian şi cel romanesc, cât şi a valorii individuale a jucătorilor din cele două echipe. Însă fiecare echipă are şansa ei şi în fotbal se văd mereu multe rezultate surpriză”, a explicat Rus.

Juniorul român crede, totuşi, că fotbaliştii de la Lazio au mai mare experienţă internaţională şi, de aceea, echipa italiană pleacă din postura de favorită. “Cine va trata dubla cu mai multă seriozitate şi profesionalism va avea prima şansă la calificare. Lazio are jucători cu experienţa multor meciuri importante în Serie A şi cupele europene, astfel că surprize pot apărea de la oricare jucător. De aceea, FCSB trebuie să fie foarte atentă, dacă vrea să meargă mai departe”, a mai spus Ionuţ Rus.

Acesta nu se declară nici măcar fanul echipei la care activează, în “dubla” din Europa League, la vârsta sa fiind mai importante evoluţiile pe care le are personal în culorile lui Lazio. “Am depăşit etapa aceea a vieţii în care să ţin cu o echipă sau alta. Încerc să gândesc profesionist, să mă intereseze strict evoluţia mea. Aşa că îmi doresc să câştige echipa care va merita cel mai mult să se califice, prin întreaga ei prestaţie de pe parcursul celor două meciuri”, a mai spus portarul român pentru GSP.

Prima manşă din “dubla” FCSB – Lazio va avea loc la Bucureşti, pe data de 15 februarie, de la ora 22:00.

5 ani au trecut de când FCSB a disputat ultima dată o “dublă” în primăvara europeană, cu Ajax, pe care a eliminat-o

Tags: