Fotbal intern

FCSB, victorie lejeră cu Jeonbuk Hyundai Motors. Tripleta Coman, Moruțan, Man e pregătită de titlu. ANALIZĂ FANATIK

22.01.2020 | 18:31
FCSB victorie lejera cu Jeonbuk Hyundai Motors Tripleta Coman Morutan Man e pregatita de titlu ANALIZA FANATIK
ADVERTISEMENT

FCSB a jucat, pe un teren al complexului „La Quinta Football”, al patrulea meci de verificare din cantonamentul de la Marbella. După 0-1 cu FC Basel, 1-0 cu Karlsruher și 3-3 cu Lokomotiv Moscova, elevii lui Bogdan Vintilă au învins cu 3-1 pe Jeonbuk Hyundai Motors, campioana Coreei de Sud, în ultima partidă din acest stagiu de pregătire.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,65 este cota pentru „PSFX”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

FCSB, victorie lejeră cu Jeonbuk Hyundai Motors. Tripleta Coman, Moruțan, Man e pregătită de titlu

Antrenorul Bogdan Argeș Vintilă a trimis pe teren un prim „11” pe care l-ar vrea valid și în primul meci din Casa Pariurilor Liga I, cu CFR Cluj, pe 2 februarie, în Gruia. Singurele absențe notabile au fost cele ale lui Florin Tănase și Ovidiu Popescu, care au probleme medicale, și Harlem Gnohere, care a avut probleme de… transfer și s-a alăturat lotului mai târziu.

FCSB a început meciul cu Jeonbuk Hyundai Motors într-o formulă de joc 4-3-1-2: Bălgrădean – Crețu, Planic, Cristea, Panțîru – Oaidă, Nedelcu, Olaru – Moruțan – Man, Coman.

ADVERTISEMENT

Man și Moruțan au schimbat între ei zonele de joc și Denis s-a simțit foarte bine în spatele „vârfurilor”

În prima repriză, de la mijloc în sus FCSB a jucat foarte bine. Florinel Coman, omul reprizei, a marcat două goluri, Olimpiu Moruțan a înscris și el golul 3 și a trimis multe verticalizări precise, Dennis Man a fost aproape de gol în mai multe rânduri.

De remarcat că Man și Moruțan au schimbat de câteva ori zonele de joc între ei, cu Man în spatele „vârfurilor”, momente în care Dennis a părut că se simte foarte bine.

ADVERTISEMENT

Pe scurt, în primele 45 de minute, Dragoș Nedelcu a fost OK, Răzvan Oaidă puțin fricos, poate și din cauza loviturii în meciul cu Karlsruher, Darius Olaru din ce în ce mai puternic și stăpân pe el, cu pasă de gol pentru Florinel Coman la deschiderea scorului.

Dacă ar fi să căutăm ceva minusuri, acestea ar fi la Bogdan Planic și Ionuț Panțîru, destul de superficiali și adeseori neconcentrați. „Pufi” Bălgrădean a fost deranjat o singură dată de o… bară în prima repriză și e cu gândul la oferta de transfer primită de „afară”.

ADVERTISEMENT

Prima schimbare a modificat și sistemul de joc în 3-4-3

După pauză, sud-coreenii au avansat mai mult pe „pământ românesc”, iar cele mai mari probleme le-a avut Nedelcu, fricos în multe situații și evitând să pună piciorul „la bătaie”.

Prima schimbare a venit în minutul 58, Adrian Niță în locul lui Olaru, înlocuire care a modificat sistemul de joc. Bogdan Vintilă a trecut echipa în 3-4-3: Bălgrădean – Cristea, Nedelcu, Planic – Crețu, Man, Oaidă, Panțîru – Niță, Coman, Moruțan.

Revenind la minusuri, în minutul 66, Planic a făcut iarăși penalty, ca în meciul cu Lokomotiv Moscova, atunci cu fault, acum cu henț. Schimbările din minutul 74, Cristi Manea, Lucian Filip și Adi Popa în locul lui Crețu, Nedelcu și Coman, au slăbit echipa în ultimul sfert de oră. Au greșit decisiv și Cristea, și Manea, iar coreenii au avut măcar două ocazii mari de a mai marca.

Per total, ca o concluzie după cele 4 meciuri jucate în cantonamentul din Spania, FCSB arată bină cu primul „11”, din care lipsesc, totuși, în momentul acesta, accidentați, Florin Tănase și Ovidiu Popescu.

ADVERTISEMENT