Fotbal intern

FCSB e lider în Liga 1 după ce a demolat Viitorul cu 3-0. Punctaj maxim și golaveraj 6-0 după două etape. Video

30.08.2020 | 22:28
FCSB e lider in Liga 1 dupa ce a demolat Viitorul cu 30 Punctaj maxim si golaveraj 60 dupa doua etape Video
Sergiu Florin Bus si Sebastian Mladen in meciul de fotbal dintre FCSB si FC Viitorul Constanta, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 30 august 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB chiar arată bine în acest început de campionat. Cele două victorii din tot atâtea posibile în Liga 1, plus încă una în preliminariile Europa League, toate cu 3-0, spun totul despre felul cum se prezintă echipa echipa antrenată de Toni Petrea în acest moment. Victorii fără emoții, fără gol primit, prospețime fizică, joc spectaculos, cam asta e ceea ce a poftit Gigi Becali. Și a primit după o lungă așteptare.

Cum era și firesc, în urma acestor rezultate, FCSB s-a instalat în fotoliul de lider al Ligii 1, cu un golaveraj de 6-0, iar la cum s-au prezentat lucrurile în primele două etape pare a fi principala favorită la cucerirea titlului.

ADVERTISEMENT

Despre Viitorul sunt puține lucruri de spus. Echipa arată, parcă, mai rău ca anul trecut, când a ratat în premieră play-off-ul, iar perspectivele nu sunt prea roz. Numeroasele vânzări de jucători își spun cuvântul, jucătorii tineri promovați de la Academie neputând să suplinească absența celor plecați.

FCSB – Viitorul 3-0 (Fl. Tănase 2, Mladen 50 aut, Vînă 90) – VEZI VIDEO

  • FCSB: A. Vlad – V. Crețu (88 R. Ion), I. Cristea, Miron, I. Panțîru – Moruțan (46 Olaru), Ov. Popescu, Fl. Tănase (88 Vînă) – D. Man, Sg. Buș (65 Buziuc), Fl. Coman. Rezerve: R. Ducan, Ad. Petre, I. Vînă, Buziuc, R. Ion, Perianu, D. Olaru, A. Pandele, Ov. Horșia. Antrenor: Toni Petrea
  • Viitorul: Cojocaru – Boboc, Mladen, Ghiţă, A. Martinez – Casap (84 Artean), Matei (55 Ciobanu) – G. Ganea (64 Bodișteanu), Chiţu (84 Dussaut), Măţan (84 Munteanu) – Luckassen. Rezerve: Căbuz, Dussaut, Ciobanu, Iancu, Fernandez, Bodişteanu, Artean, Munteanu. Antrenor: Ruben de la Barrera
ADVERTISEMENT

Min. 90: GOOOL FCSB! Dennis Man pasează perfect în fața porții, de unde Vînă îndeplinește o simplă formalitate, la prima atingere de balon. FCSB – Viitorul 3-0.

Min. 50: GOOOL FCSB! Corner pentru FCSB, învălmășeală în careul oaspeților și Mladen în introduce balonul în propria poartă. FCSB – Viitorul 2-0.

ADVERTISEMENT

Min. 10: Sergiu Buș reia pe spate, din vole, din 6-7 metri, dar Cojocaru reușește să respingă miraculos în corner.

Min. 2: GOOOL FCSB! Man centrează de pe dreapta și Florin Tănase reia din 6 metri în plasa porții apărate de Cojocaru. FCSB – Viitorul 1-0.

ADVERTISEMENT

UPDATE 30 august, ora 23:11 / În ciuda înfrângerii clare suferite în fața FCSB-ului, spaniolul Ruben de la Barrera, tehnicianul constănțenilor, este convins că nu aceasta este adevărata față e echipei sale și spune că Viitorul va avea un cuvânt important de spus în acest sezon.

„Au fost mai buni, este simplu. Nu am marcat, aşa că rezultatul final este o consecinţă a modului în care am jucat. După ce am primit golul am decis să ne apărăm mai sus. Nu suntem încă pregătiţi să facem pressing avansat în faţa unor echipe ca FCSB. După al doilea gol ne-am dat seama că va fi şi mai greu.

Sunt jucători care au venit destul de recent, deci cu siguranţă avem nevoie de timp. Normal, nu suntem bucuroşi că am pierdut, dar e important în faţa unui asemenea adversar, de un asemenea calibru, să vedem la ce nivel suntem. Când nu câştigăm, reacţia normală este cea de supărare, cu siguranţă că şi Gică Hagi este supărat. Relaţia mea cu el este extraordinară, ştim ce vrem să construim. Nu am avut suficient timp până acum, dar în perioada aceasta, chiar dacă nu ne vom putea pregăti cu tot lotul, este timpul să ne îmbunătăţim performanţele individuale. Misiunea mea este să scot ce e mai bun de la toţi jucătorii mei. Avem un drum lung înainte, iar finalul sezonului este mult prea departe. Sunt foarte sigur că vom fi o echipă importantă în acest sezon”, a declarat Ruben de la Barrera.


UPDATE 30 august, ora 20:48 / Absența lui Gabi Iancu din primul „11” al Viitorului este explicabilă prin faptul că jucătorul este foarte aproape de un transfer în străinătate în perioada imediat următoare și a fost menajat. Se pare că Iancu va semna cu Al Ahli din Qatar, formația lui Gică Hagi urmând să încaseze aproximativ 800.000 de euro.


Meciul FCSB – Viitorul Constanţa are loc duminică, 30 august, cu începere de la ora 21:00, pe Arena Naţională, în cadrul etapei a doua din noua ediţie a Casei Pariurilor Liga 1. Bucureştenii susţin al doilea joc la interval de 72 de ore de la debutul în Europa League.

FCSB a acces în turul 2 preliminar al Europa League, dar scorul de 3-0 cu care a învins echipa armeană Shirak Gyumri este unul mai mult decât mincinos.   Au existat multe lacune în jocul echipei lui Toni Petrea, în special pe faza defensivă.

Este clar că mai este mult de muncă până când relaţiile de joc să fie bine consolidate, singurul plus notabil faţă de stagiunea precedentă fiind condiţia fizică foarte bună a echipei, meritul preparatorului german Thomas Neubert.

FCSB – Viitorul Constanţa Live Stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida FCSB – Viitorul Constanţa se joacă duminică, 30 august, de la ora 21:00, pe Arena Naţională, în cadrul etapei a doua din Liga 1. Meciul este televizat pe canelele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus, dar poate fi vizionat şi în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.RO

Şi după partida cu Shirak Gyumri, antrenorul Toni Petrea a făcut apel la finanţele patronului Gigi Becali, pentru că actualul lot este subţire şi nu are cum să facă performanţe deosebite. Transferurile făcute în această vară au fost toate low coast sau gratis, cel mai reuşit părând a fi cel al vârfului Sergiu Buş.

Primul meci fără Gică Hagi pe bancă la Bucureşti

Dacă în prima etapă FCSB s-a arătat a fi deosebit de convingătoare în succesul cu 3-0 de la Giurgiu, în faţa unei echipe măcinate de gravele probleme interne, cu armenii s-au văzut clar destule minusuri în jocul bucureştenilor, care trebuie urgent remediate.

Viitorul Constanţa a suferit şi ea schimbări importante, în sensul în care Gică Hagi a rămas doar patron şi l-a instalat pe bancă pe spaniolul Ruben Barrera. În prima etapă, Viitorul nu a putut face mai mult de un egal, 1-1 acasă cu nou promovata UTA, şi a arătat destul de modest ca joc.

Viitorul a dezamăgit la debutul antrenorului Ruben Barrera

Este adevărat şi faptul că a pierdut câţiva jucători importanţi, în primul rând brazilianul Rivaldinho, şi că nu a făcut achiziţii de mare valoare. Dar jocul slab îl pune deja pe gânduri pe preşedintele clubului, Gică Popescu, şi îl irită pe Hagi. Care pentru prima dată în istoria confruntărilor cu FCSB nu va fi şi antrenor, deci va fi un duel între patroni: finul Gigi Becali şi naşul Gică Hagi.

Tradiţia meciurilor directe de la Bucureşti este clar de partea FCSB, aşa cum este şi la general. La Bucureşti FCSB a reuşit nouă succese, a făcut un egal şi a pierdut de două ori, ultima dată în 2019, dar scorul cel mai controversat a fost 2-5 în 2013, singura dată când constănţenii erau în zona retrogradării. Cota la victoria FCSB e foarte bună, 1,90 faţă de 4,00 pentru Viitorul.


  • (P) Cota BETANO pentru Voluntari – FCSB: 1,85 este cota pentru „2 solist“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT