Fotbal intern

Nici el nu o vrea pe Dinamo în play-off. “Hagi are echipă mai bună!”

Gabi Iancu este convins că Viitorul are forţa necesară să câştige pe Naţional Arena partida cu FCSB, deoarece jucătorii lui Gică Hagi se vor mobiliza la maximum pentru un astfel de meci.
17.12.2017 | 13:01
Nici el nu o vrea pe Dinamo in playoff Hagi are echipa mai buna
ADVERTISEMENT

Gabi Iancu a marcat un gol spectaculos pentru Nieciecza în partida cu Slask Wroclaw, scor 2-1 şi a vorbit într-un interviu pentru FANATIK.RO despre experienţa sa în Polonia, dar şi despre partida dintre FCSB – Viitorul, fostele sale echipe.

Gabi, cum te simţi după golul spectaculos marcat cu Slask Wroclaw?

– Îţi dai seama că mă simt foarte bine, iar antrenorii şi colegii mei au început să prindă încredere în mine. În ultimul timp nu am trecut printr-o perioadă bună din cauza unei rupturi musculare pe care am suferit-o după ce am ajuns la echipa mea din Polonia. Dar acum sunt ok din punct de vedere medical şi sper să îmi conving antrenorul că merit să joc din ce în ce mai mult.

ADVERTISEMENT

Cum te-ai despărţit de Viitorul şi cum ai ajuns la Nieciecza?

– În primul rând vrea să vă spun din start că de Gică Hagi m-am despărţit ok contrar celor spuse prin presă la vremea respectivă. Eu am fost cel care am cerut să plec pentru că simţeam că nu sunt în apele mele.  Eram înjurat de unul sau de altul de prin tribune, iar lucrul ăsta nu mi-a convenit deloc. Aşa că a fost cel mai bine pentru toată lumea ca eu să plec de la Viitorul. Apoi am avut trei oferte pe care le-am refuzat, iar oferta venită din Polonia am prins-o în ultimul moment. Chiar intrasem în panică un pic pentru că nu mai jucasem de ceva timp şi începusem să pun şi nişte kilograme în plus pe mine.

“Gică Hagi e cel mai mare antrenor cu care am lucrat!”

Ce ne poţi spune despre antrenorul Gică Hagi?

– Acestui om îi datorez foarte multe şi o să îi port respect toată viaţa mea. Este omul care m-a învăţat să joc fotbal adevărat. Iar loviturile libere să ştiţi că de la dânsul am învăţat să le execut. Gică Hagi este cel mai mare antrenor cu care am avut şansa să lucrez.  Face o analiză la partide de îţi este mai mare dragul să îl asculţi. În momentul ala tu afli totul despre adversar, iar în săptămâna jocului te pregăteşti exact cum îţi vorbeşte Hagi la şedinţă. Cu Gică Hagi antrenor nu ai cum să joci niciodată defensiv.

ADVERTISEMENT

Ce ai simţit când ai bătut lovitura de la 11 metri, atunci când Gică Hagi depindea de tine să câştige titlul cu Viitorul?

– Vrei să îţi spun ceva? În momentul în care am luat mingea să execut lovitura de la 11 metri nici nu am realizat că în piciorul meu stă titlul de campion şi munca de un an a tuturor colegilor şi a lui Gică Hagi. Nu am simţit nici o presiune. Am luat mingea să trag la poartă deoarece eu eram cel care trebuia să execut fazele fixe. Abia după ce am marcat golul, şi am văzut nebunia din tribune, am realizat ce gol important marcasem. Abia atunci am simţit şi eu presiunea.

ADVERTISEMENT

“Hagi o să atace pe Naţional Arena!”

Urmează partida FCSB – Viitorul, cine crezi că o să câştige şi pe cine vei susţine la acest meci?

– Îţi spun foarte clar că voi fi fanul numărul unu al celor de la Viitorul. Le voi ţine pumnii strânşi foştilor mei colegi şi sunt sigur că au forţa să învingă la Bucureşti. O să vedeţi un meci cu multe goluri pentru că Gică Hagi nu o să vină pe Naţional Arena să se apere. El o să vină să atace. Viitorul o să joace deschis şi sunt sigur  că o să profite şi de absenţele pe care le vor avea steliştii din cauza accidentărilor.

ADVERTISEMENT

Crezi că Viitorul o să intre în play-off?

– Absolut! Gică Hagi are o echipă mult mai bună faţă de Dinamo, iar eu vreau ca Viitorul să câştige la Bucureşti deoarece nu o vreau pe Dinamo în play-off.

Puteam să fac mult mai multe la FCSB”

De cei de la FCSB nu te mai leagă nici un sentiment?

– Nu e vorba de sentimente, dar la Viitorul am crescut şi nu am cum să îmi uit foştii colegi cu care mă ştiu de mic. În plus, nici ei nu m-au uitat. Mi-au trimis o fotografie şi un mesaj de la petrecerea lor de sfârşit de an. Revenind la Steaua pot să vă spun doar că eu consider că puteam să fac mai multe acolo, dar asta a fost situaţia.

O să te mai revedem vreodată în fotbalul românesc?

-Niciodată să nu spui niciodată! Dar momentan vreau să mă concentrez pe ce am de făcut la echipa mea, deoarece vreau să încep să îmi intru din nou în formă.

 

 

 


ADVERTISEMENT
Tags: