Fotbal intern

FCSB vrea să dea afară abuziv mai mulți jucători! “Vor câștiga la TAS!”

03.06.2018 | 13:36
FCSB vrea sa dea afara abuziv mai multi jucatori Vor castiga la TAS

Situație ingrată pentru câțiva fotbaliști ai lui Gigi Becali! FCSB vrea să dea afară abuziv mai mulți jucători!

Oficialii roș-albaștrilor vor să se prevaleze de o regulă internă, care permite clubului să rezilieze unilateral un contract!

Calvarul lui Enceanu și abuzul FCSB!

Rareș Enceanu a fost adus la FCSB ca un mare talent de la FC Brașov. Unul dintre cei mai promițători fotbaliști români la acea vreme, în 2015, Enceanu l-a costat pe Becali 250.000 de euro. Doar că evoluțiile lui nu au fost la nivelul așteptărilor patronului FCSB de atunci și mijlocașul a fost trecut rapid pe linie moartă.

Apoi, pentru el a urmat un adevărat calvar, despre care FANATIK.RO a scris la finalul anului trecut! Pentru că nu a vrut să rezilieze contractul cu FCSB, fără alte pretenții materiale, Enceanu a fost trimis la echipa secundă a clubului! Antrenorii de acolo au primit ordine clare să nu îl folosească pe fotbalist! A fost practic un abuz al roș-albaștrilor, care au încercat să îl forțeze pe jucător să plece! Acum, seria abuzurilor continuă!

Mai are un an de contract, dar FCSB deschide cutia Pandorei!

Enceanu mai are contract cu FCSB până în iunie 2019. Pentru acest sezon, el ar urma să încaseze un salariu lunar de 9.000 de euro. FANATIK.RO a aflat că FCSB nu mai dorește să îi plătească acești bani și vrea să folosească, pentru prima dată în România, un articol controversat de regulament!

Astfel, în regulamentul internațional, există un articol care permite jucătorilor să își rezilieze unilateral contractul cu un club, dacă nu au fost folosiți în cel puțin 10 la sută din meciurile unui sezon. În România, acest articol a fost… adaptat! Conform legii de la noi, și un club poate rezilia contractul unui fotbalist dacă acesta nu a evoluat în cel puțin 10 la sută din meciurile oficiale ale unui sezon!

FCSB vrea să dea afară abuziv mai mulți jucători! “Vor câștiga la TAS!”

Contactat telefonic de FANATIK.RO, Emilian Hulubei, președintele AFAN, a vorbit despre articolul controversat din regulament pe care FCSB intenționează să îl folosească. Mai mult, vicecampioana României ar dori să utilizeze această metodă în cazul mai multor jucători: “Articolul respectiv este în regulament din 2011, dar nu a fost folosit până acum. La FIFA, regulamentul spune clar că doar fotbaliștii pot rezilia contractul dacă nu joacă 10 la sută din meciurile oficiale ale unui sezon. În România au adaptat regula și au dat și cluburilor același drept.

FCSB vrea să folosească acum această regulă pentru că au sub contract niște jucători care, probabil, nu corespund cerințelor. Am vorbit cu cei de acolo și le-am explicat că este un abuz și greșesc grav! E o regulă care, atacată la TAS, va da câștig de cauză jucătorului! Probabil că aici, în România, ei vor câștiga, dar noi vom merge mai departe, la TAS! Cei de acolo judecă după regulamentul internațional și după legea elvețiană.

FCSB vrea să dea afară abuziv câțiva fotbaliști care nu joacă. Emilian Hulubei, președintele AFAN, vorbește despre metoda controversată aleasă de echipa lui Gigi Becali.
FCSB vrea să dea afară abuziv câțiva fotbaliști care nu joacă. Emilian Hulubei, președintele AFAN, vorbește despre metoda controversată aleasă de echipa lui Gigi Becali.

E normal ca un club să nu poată da afară un fotbalist care nu a jucat 10 la sută din meciuri! De ce? Pentru că nu depinde de un jucător cât este folosit de club! Un antrenor îl bagă, îl scoate, poate o echipă are interes să îl dea afară și nu îl mai introduce… Mai mult, de la 1 iunie, în regulamentul FIFA, se consideră abuz orice tentativă de reziliere sau de micșorare a contractului. La fel, trimiterea fotbalistului să se antreneze la echipa a doua! Este o normă ce trebuie aplicată și la nivel intern! Vom discuta în Comitetul Executiv aceste reglementări!“, a declarat Emilian Hulubei pentru FANATIK.RO.