Fotbal intern

FCSB vrea să joace în Ghencea! Anunțul oficialilor: ”Acel stadion e făcut din bani publici”

27.07.2019 | 18:40
FCSB vrea sa joace in Ghencea Anuntul oficialilor Acel stadion e facut din bani publici

Vicecampioana Ligii 1, FCSB, vrea să joace în Ghencea, după ce stadionul va fi reconstruit. Arena unde Steaua București a obținut celew mai mari succese din istorie este în reconstrucție, deoarece a fost inclusă pe lista stadioanelor unde se vor antrena echipele ce vor juca meciurile din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020. Bucureștiu va organiza trei meciuri din faza grupelor și unul din optimi se vor juca pe Arena Națională.

FCSB vrea să joace în Ghencea: ”Rămâne un obiectiv”

Președintele de imagine al clubului FCSB, Helmuth Duckadam, a dezvăluit că unul dintre obiectivele echipei sale este să joace în viitor pe arena din Ghencea. ”Cu siguranţă că rămâne un obiectiv să jucăm pe noul stadion Steaua. Nu văd ce altă echipă ar putea juca acolo. CSA Steaua? Nu ştiu dacă îşi vor putea permite pentru că acel stadion e făcut din bani publici, acel stadion trebuie închiriat”.

”Că va fi închiriat de FCSB, Dinamo sau Viitorul, e aceeaşi situaţie ca la Arena Naţională, deci nu e o proprietate a cuiva acel stadion. Cu timpul, probabil că stadionul Giuleşti şi Dinamo vor fi cedate primăriilor, cum e normal. Nu cred că o instituţie de stat poate să aibă un stadion propriu pentru că nu ştiu cum justifică acele lucrări de mentenanţă”, a mai spus fostul mare portar pentru prosport.ro.

Stadionul din Ghencea începe să prindă contur

Lucrările la stadionul din Ghencea au intrat în linie dreaptă

FCSB și CSA Steaua sunt implicate în mai multe procese de mai mulți ani privind palmaresul clubului Steaua București. Juristul Florin Talpan a declarat în mai multe rânduri că gruparea finanțată de Gigi Becali nu va juca niciodată pe noua arenă care se construiește în Ghencea. ”Niciodată nu se va uni Clubul Sportiv al Armatei cu FCSB. Noi avem identitatea noastră, acolo este o altă entitate, FCSB. Ghencea va rămâne numai pentru Clubul Sportiv al Armatei”, spunea Talpan în urmă cu două luni.

Lucrările pentru construinea noului stadion din Ghencea au intrat în linie dreaptă, iar la începutul acestei săptămâni au fost montate primele tribune. Arena va avea o capacitate de aproximativ 31.000 de locuri, iar costurile se ridică în jurul sumei de 64 de milioane de euro. Stadionul va fi dotat cu spații comerciale, locuri de cazare pentru sportivi, dar și cu un muzeu al Clubului Sportiv al Armatei, unde fanii pot vedea pe viu trofeul Champions League și cel al Supercupei Europei.