Fotbal intern

FCSB vrea să joace pe stadionul Arcul de Triumf. Pe ce arene a mai disputat meciurile considerate „acasă”

13.02.2021 | 10:40
FCSB vrea sa joace pe stadionul Arcul de Triumf Pe ce arene a mai disputat meciurile considerate acasa
ADVERTISEMENT

FCSB este prima formație care a depus o cerere oficială pentru a juca pe stadionul Arcul de Triumf. De-a lungul timpului, echipa lui Gigi Becali a fost nevoită să joace peste tot prin țară din diferite motive, dar mai ales după conflictul cu Armata, care i-a interzis pe bucureșteni pe Ghencea.

Echipa lui Gigi Becali este primul club care a făcut demersurile legale pentru a juca pe noul stadion Arcul de Triumf, unde de altfel își dorește să joace și Dinamo, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Stadionul Arcul de Triumf ar putea fi cel de-al unsprezecelea stadion pe care FCSB și-ar putea disputa meciurile considerate pe teren propriu, fiind singura echipă din România aflată în această ipostază, în ciuda opoziției Federației Române de Rugby, după ce stadionul a trecut sub administrația MTS.

Stadioanele pe care FCSB și-a disputat meciurile de „acasă” după ce a fost exilată din Ghencea

Începând din 2003, FCSB și-a disputat meciurile de pe teren propriu pe Stadionul „Ghencea”, singurele excepții fiind câteva partide din Cupa UEFA și preliminariile Champions League, care au fost disputate pe „Lia Manoliu” sau „Stadionul 23 August” așa cum era numit precum sfertul de finală împotriva Rapidului sau partida din turul trei preliminar al Ligii Campionilor cu Standard Liege.

ADVERTISEMENT

Au fost însă și momente în care echipa a fost nevoită din cauza suspendării terenului propriu să joace la…Constanța. Pe 9 septembrie 2005, Comisia de Disciplină a UEFA suspendă terenul echipei din cauza scandărilor rasiste de la partida cu Shelbourne din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, iar FCSB este nevoită să dispute meciul cu Valerenga la o distanță de 250 km, așa că echipa lui Gigi Becali urma să joace pe stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța.

În 2011, FCSB a fost din nou exilată de pe Ghencea și a jucat meciul din play-off-ul Europa League cu ȚSKA Sofia considerat pe teren propriu pe stadionul „Constantin Rădulescu” din Cluj. După ce au fost luate în calcul și variantele Timișoara sau Piatra Neamț! Gigi Becali a luat această decizie după ce a intrat în conflict cu MAPN care a majorat prețul chiriei pentru Stadionul Ghencea.

ADVERTISEMENT

În 2011, FCSB a jucat și la Ploiești

În 2011, Gigi Becali a hotărăt să joace pe stadionul „Astra” din Ploiești, unde era lăsat să dispute partidele gratis, față de Buzău, unde se plătea chirie: „Am aranjat cu prietenul meu, Ioan Niculae, să jucăm pe stadionul Astrei. E mult mai bine decât la Buzău, pentru că mă lasă să joc acolo gratis. E mai bine decât să plătesc 3.000 de euro pe meci, cât mi se cerea la Buzău”, declara finanţatorul Stelei.

FCSB și-a mutat apoi definitiv casa pe Arena Națională

După ce Gigi Becali a intrat în 2011 în conflict cu Armata, care a mărit prețul pentru închiriarea Stadionului Ghencea, FCSB avea să își dispute meciurile de pe teren propriu pe Arena Națională, după ce a mai jucat la Ploiești pe stadionul „Astra” sau la Buzău pe stadionul din „Crâng”: „Pe Ghencea plătesc mai mult decât scot din bilete”, spunea la acel moment Gigi Becali care plătea Armatei 24.400 de euro pentru fiecare meci pe Ghencea la care se adăugau alți 15.000 de euro pentru firma de pază și curățenia: „În total, cu tot cu TVA, ajung la cheltuieli de 50.000 de euro doar pentru o partidă!”, se plângea patronul FCSB în sezonul 2012-2013.

ADVERTISEMENT

Sezonul trecut FSCB trebuia să își dispute meciurile din play-off la Buzău

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Gigi Becali a decis ca FCSB să își dispute meciurile din play-off-ul sezonului trecut la Buzău, unde în trecut a disputat mai multe meciuri considerate „acasă”, însă pandemia a dat planurile peste cap. FCSB a mai jucat la Buzău în 2010 cu Astra Ploiești, meci câștigat cu scorul de 2-0.

După ce pe Stadionul Național au fost mai multe probleme cu gazonul, FCSB a jucat mai multe meciuri la Giurgiu sau la Pitești. FCSB a fost nevoită în vara lui 2019 să se mute la Pitești după ce gazonul de pe Național Arena a fost distrus în urma concertelor Ed Sheeran și Metallica.

FCSB a jucat mai multe meciuri din campionat „acasă” la Giurgiu, la fel și meciurile din cupele europene. Cel mai recent exemplu este partida pierdută în fața celor de la Slovan Liberec pe stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu.

Mogoșoaia, ultima „casă” pentru FSCB

După ce gazonul de pe Național Arena a fost schimbat de nu mai puțin de 12 ori, FCSB a fost nevoită să dispute ultima partidă a anului pe stadionul din…Mogoșoaia, deoarece arena de lux din Capitală a avut probleme cu acoperișul, care s-a spart.

  • pe 10 stadioane a jucat FCSB „acasă” între 2003 și 2021
  • 2013 a fost anul în care FCSB a jucat ultimul meci pe Ghencea
  • 50.000 de euro îl costa pe Gigi Becali închirierea stadionului Ghencea

  • (P) Cota BETANO pentru Hermannstadt – FCSB: 3,75 este cota pentru „sub 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT