Fotbal intern

FCSB vrea să schimbe stadionul: ”Avem o solicitare pentru închiriere”

09.02.2021 | 14:46
FCSB vrea sa schimbe stadionul Avem o solicitare pentru inchiriere
ADVERTISEMENT

FCSB a făcut cerere oficială către Ministerul Tineretului și Sportului să i se permită să joace meciurile considerate ”acasă” pe noul stadion ”Arcul de Triumf”.

Prima arenă din cele trei modernizate cu bani de la Fondul Național de Investiții, parte a protocolului de organizare de către Bucureși a Euro 2021, va găzdui meciurile roș-albaștrilor, a dat asigurări ministrul Sportului, Eduard Novak.

ADVERTISEMENT

Practic, acesta a confirmat înregistrarea la MTS a cererii formulate de reprezentanții FCSB.

Când se vor disputa primele meciuri și ce le reproșează Novak oficialilor FRR

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că cererea FCSB va fi acceptată, în ciuda presiunilor reprezentanților Federației Române de Rugby (FRR) care ar vrea ca ”Arcul de Triumf” să fie folosit exclusiv de către FRR.

”Singura solicitare de închiriere a stadionului ‘Arcul de Triumf ‘ o avem de la domnul Argăseală, reprezentantul FCSB. E singura solicitare de până acum. Încă nu am dat răspuns pentru domnul Argăseală pentru că încă 4-6 luni de acum încolo durează doar să obținem avizele, nu înseamnă că mâine putem intra pe stadion. 

ADVERTISEMENT

De la rugby, deși ne tot fâțâim și protestăm, nu avem nimic pe masă. Chiar și astăzi rugby-ul este o prioritate pentru mine. Ne organizăm, ne facem echipa și începem să administrăm, dar prioritate va avea rugby-ul”, a explicat Eduard Novak.

Fanii sportului cu balonul oval au protestat, duminică, cerând ca ”Arcul de Triumf” să rămână ”casa” rugby-ului

Zeci de fani ai sportului cu balonul oval au protestat, duminică în stradă, solicitând Ministerului Tineretului și Sportului să nu transforme stadionul pe care s-a jucat prima finală de rugby din România într-un complex sportiv național.

ADVERTISEMENT

Contextul istoric de la care a pornit revolta susținătorilor ruspogby-ului ne duce în urmă cu mai bine de 100 de ani. În luna iunie 1913, primarul Bucureștiului, Grigore Cantacuzino, la solicitarea Comitetului Central al Federației Societăților Sportive din Romania, a hotărât ca Primăria să cedeze terenul de la șosea (stadionul ”Arcul de Triumf” de azi), pentru o chirie simbolică de 1 leu anual pe tot timpul existenței acesteia.

De partea cealaltă, MTS consideră că dreptul de folosință a arenei de către Federația Română de Rugby a încetat în momentul în care stadionul a intrat în programul de reabilitare în vederea organizării Campionatului European de fotbal – Euro 2020.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 9,25 este cota pentru „total goluri: 0”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: