Sport

FCSB vrea să scurteze perioada de pregătire! Reacţiile echipelor din România după anunţul lui Klaus Iohannis

04.05.2020 | 15:59
FCSB vrea sa scurteze perioada de pregatire Reactiile echipelor din Romania dupa anuntul lui Klaus Iohannis
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a anunțat că după data de 15 mai se pot relua cantonamentele, iar toți conducătorii formațiilor din Liga 1 s-au bucurat de vestea dată de șeful statului, conform gsp.ro.

Bucurie în rândul conducătorilor de cluburi din România după anunțul lui Klaus Iohannis

Conducătorii de cluburi din România au fost bucuroși de anunțul făcut de Klaus Iohannis în privința reluării cantonamentelor, mulți dintre aceștia așteptând de mult timp o veste bună.

ADVERTISEMENT

Helmuth Duckadam vrea să grăbească procesul de pregătire și să îl scurteze la 3 săptămâni:

„E bine, mă bucur, așteptam să vină această veste. Chiar mi se pare normal să se înceapă, nu cred că se pune problema de pericol la fotbal. Cred că în trei săptămâni se poate începe campionatul pentru a-l putea termina la timp. 

Cinci săptămâni? Atunci să-l amânăm pe anul viitor! Băieții s-au pregătit individual până acum. O pregătire de trei săptămâni e suficientă”.

ADVERTISEMENT

„Dacă ar fi cinci săptămâni de pregătire, vom termina sezonul prin iulie și nu cred că am mai putea termina campionatul. Sunt multe meciuri în play-out, n-am avea cum să terminăm. 

Trei săptămâni sunt suficiente, plus că fotbaliștii nu stau nici acum. Fiecare se antrenază în diverse moduri. Nu putem face meciuri amicale, dar trei săptămâni de pregătire sunt suficiente”, a spus Helmuth Duckadam pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

„Era de așteptat să se ia această decizie. Trebuie să intrăm în normalitatea. Preparatorul fizic are situația la zi, cu ce poate face acum, dar trebuie să vadă de poate face după 15 mai.

Nimeni nu poate spune acum de cât au nevoie jucătorii pentru a reintra în forma fizică. Trebuie să faci teste atunci pentru a vedea cât durează.

ADVERTISEMENT

Ce se știe e că trebuie ca până pe 20 iulie să se închidă sezonul pentru a anunța la UEFA care sunt echipele care merg în cupele europene”, a fost reacția lui Marcel Popescu, președintele Universității Craiova.

„Îmi vine să plâng!”

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, a fost plăcut surprins, chiar până la lacrimi: „Primul lucru ar fi să-l pup (n.r. pe Klaus Iohannis) A doua chestiune e că eu am spus de acum o lună de zile că 15 mai poate fi un moment bun pentru începerea cantonamentelor, în condiții de maximă atenție și maximă protecție.

Fotbalul trebuie să înceapă, pentru că fotbalul e un fenomen care dă tonul la normalitate. E clar că la finalul lunii mai putem începe competiția. Vom juca fără spectatori, dar cred că suporterii ar putea fi ținuți la distanță, s-ar putea juca măcar cu 1.000 de spectatori în tribune”.

„Totuși, e bine că o să se joace competiția și că vom putea să luăm banii de la drepturile TV.Mi-am găsit toți jucătorii. 

Deocamdată, singura problemă e la doi argentinieni, care nu pot veni în România. Încă nu am găsit un aeroport în care să nu fie nevoiți să stea în carantină. În rest, toți ceilalți fotbaliști vor fi aici și vor începe antrenamentele”, a mai spus Valeriu Iftime.

„Am văzut anunțul, chiar discutam cu medicul echipei măsurile de precauție pe care le vom lua. Eu cred că vom putea începe în condiții normale și e îmbucurător anunțul președintelui Klaus Iohannis. Din punctul meu de vedere, trei săptămâni de cantonament, așa cum s-a scris în presă, ar fi mult prea puțin. 

Cred că orice jucător are nevoie de cel puțin 5 săptămâmi pentru a se pune cât de cât la punct din vedere fizic. Existau ani în care jucătorii aveau 3 săptămâni de vacanță vara și aveam nevoie de 5-6 săptămâni pentru a începe noul campionat. Acum, după două luni de pauză, va fi mai complicat. 

Ritmul va fi mai scăzut și va fi greu de anticipat când vor fi 100% la jucătorii. Avem un singur jucător în afara țării. Se va întoarcea astăzi și va intra în izolare două săptămâni”, atrage atenția Dani Coman, președintele Astrei Giurgiu.

„Cred că toată Liga 1 se bucură. E cel mai important lucru. Ne putem antrena! După o perioadă atât de lungă de inactivitate, iată că sunt speranțe că lucrurile se mișcă fotbalistic și economic. Avem nevoie de 30 de zile de pregătire. 

E normal să avem 4 săptămâni de pregătire. Apoi poate începem campionatul, trebuie să facem față și temperaturilor ridicate, nu doar fizic.

Oricum, trebuie să fim atenți la tot ce ni s-a trasat, să fim atenția la siguranța tuturor. Pentru că dpar așa putem ca după cele 4 săptămâni de pregătire, putem juca din nou meciuri oficiale”, anunță Cornel Șfaițer, managerul general de la Sepsi.

ADVERTISEMENT