Sport

FCSB – West Ham 0-3. Cronica “încălzirii” echipei lui Becali înaintea derby-ului cu Rapid: ultimul măcel european!

FCSB a pierdut şi ultimul meci european al sezonului, 0-3 cu West Ham. Roş-albaştrii încheie în genunchi prestaţia din grupele Conference League.
03.11.2022 | 23:57
FCSB  West Ham 03 Cronica incalzirii echipei lui Becali inaintea derbyului cu Rapid ultimul macel european
Imagine din meciul FCSB - West Ham, disputat pe Arena Naţională, în Conference League. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a părăsit pe uşa din dos grupele Conference League. West Ham s-a distrat pe Arena Naţională şi a câştigat cu 3-0 confruntarea cu echipa condusă în premieră de Mihai Pintilii din postură de “principal”. Roş-albaştrii au încheiat ultimii în grupă, cu două puncte adunate în cele şase meciuri.

FCSB, la ultimul meci european din acest sezon!

Aproximativ 20.000 de oameni au fost joi seara pe Arena Naţională, la ultimul meci european al celor de la FCSB din acest sezon. West Ham venea la Bucureşti cu maximum de puncte în cinci meciuri, în timp ce roş-albaştrii nu aveau nicio şansă de a scăpa de ultimul loc.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica a făcut apel către fani pentru a ţine un moment de reculegere în memoria unui suporter al celor de la FCSB care s-a stins din viaţă, dar momentul a fost stricat de galeria engleză, care a ignorat mesajul managerului roş-albaştrilor.

Pintilii a ales un  mix între titulari şi rezerve! Englezii au venit cu o formulă experimentală

Primul “11” al celor de la FCSB a fost un mix între jucători de bază: Târnovanu, Dawa, Edjouma, Radunovic, Compagno sau Cordea şi fotbalişti folosiţi mai puţin, precum Dulca, Bouhenna sau Pantea.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, David Moyes a aliniat o formulă experimentală, piesele “grele” fiind lăsate la Londra pentru confruntările din Premier League. Dar în primul 11 am regăsit nume importante precum Lanzini, Ogbonna, Fornals sau Areola.

Începutul de meci a fost turbulent, cu ocazii la ambele porţi. Compagno a fost la un pas să intercepteze o pasă greşită la portar. La cealaltă poartă, Fornals şi Mubama au trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 4.

ADVERTISEMENT

Târnovanu şi-a salvat de două ori echipa în prima parte!

La jumătatea primei părţi Ştefan Târnovanu a ieşit la rampă. A avut o paradă de excepţie după reluarea lui Downes. Jucătorul englezilor a fost singur în careu, dar intervenţia portarului a ţinut tabela imaculată.

În minutul 35, acelaşi Târnovanu îşi salvează echipa după reluarea din careu a lui Downes. Ocazie uriaşă ratată de West Ham, care a pus stăpânire pe meci.

ADVERTISEMENT

Fornals a deschis scorul dintr-o poziţie suspectă de offside

Inevitabilul s-a produs în minutul 40. După două şanse uriaşe ratate, West Ham a deschis scorul prin Fornals. Atacantul spaniol a primit o pasă excelentă şi, plecat de la limita offside-ului, a scăpat singur cu Târnovanu. A protejat excelent balonul de intervenţia disperată a lui Dawa şi l-a executat pe portarul celor de la FCSB.

Reluările au arătat că Fornals era în poziţie suspectă de offside la faza golului, dar în Conference League nu este folosit sistemul VAR, astfel că decizia brigăzii din Germania a rămas.

FCSB a căzut după reuşita ibericului şi West Ham a avut şansa să majoreze avantajul în minutul 45, după un corner. Mingea care se îndrepta spre poarta lui Târnovanu l-a lovit pe Compagno şi şi-a schimbat direcţia. Portarul FCSB era bătut, dar Pantea a scos balonul de pe linia porţii.

Pintilii a epuizat toate schimbările până în minutul 59

O repriză începută bine de FCSB, care s-a stins după jumătatea primei părţi. West Ham a avut de partea ei ocaziile şi statistica în prima parte, elevii lui Moyes reuşind să îşi impună jocul.

La pauză, Mihai Pintilii a făcut trei schimbări. Au intrat Ianis Stoica, Eduard Rădăslăvescu şi Darius Olaru în locul lui Andrei Cordea, Răzvan Oaidă şi Marco Dulca.

Dawa şi Fornals au dus scorul la 0-3!

Schimbările au fost fără efect în joc. West Ham a controlat începutul de repriză şi s-a desprins pe tabelă după golul marcat în proprie poartă de Dawa, în minutul 56. Mubama a reluat cu capul de lângă Dawa, iar balonul deviat de fundaşul FCSB-ului a intrat în poartă.

Scorul putea să ia proporţii, dar Târnovanu şi-a salvat echipa la şutul puternic a lui Coufal, din minutul 58. Un minut mai târziu, Pintilii a epuizat toate cele cinci schimbări. Au intrat Rusu şi Coman în locul lui Compagno şi Tavi Popescu.

În minutul 62, FCSB a construit una dintre cele mai bune faze din meci. O combinaţie superbă între Rusu, Ianis Stoica şi Rădăslăvescu, ultimul trimiţând puţin pe lângă poarta lui Areola. Ocazia a mai dezgheţat puţin tribunele, mai ales că FCSB nu şi-a creat atât de multe şanse în meci.

Dar, golurile au venit tot în poarta lui Târnovanu. Portarul FCSB a respins greşit o centrare a englezilor, mingea a ajuns la Fornals, care a mărit diferenţa de pe tabelă. 3-0 pentru West Ham din minutul 66.

Târnovanu a evitat un nou scor umilitor în Europa!

În ciuda greşelii de la golul trei, Târnovanu a fost unul dintre cei mai buni oameni ai roş-albaştrilor. Şi-a salvat echipa şi în minutul 70, când a respins în corner şutul lui Ogbonna, pierdut din marcaj de acelaşi Dawa.

Ocaziile au continuat să curgă la poarta gazdelor. Scarles a trecut pe lângă gol, şutul său din poziţie bună ocolind puţin poarta. Englezii au mai redus din turaţie la 3-0. Chiar şi aşa, Târnovanu a mai avut două intervenţii care au păstrat diferenţa de “doar” trei goluri.

FCSB încheie în genunchi parcursul european! Cel mai slab golaveraj din Conference League

În minutul 89, Rusu a cerut penalty la o intervenţie tare în careu a lui Ogbonna, iar Radunovic a avut şansa golului de onoare, dar şutul său din careu a fost blocat de englezi. S-a încheiat 0-3 şi FCSB bifează un ultim “măcel” european.

FCSB a avut o campanie dezastruoasă în grupele Conference League. Singurele puncte au venit în meciurile cu Anderlecht, singurele disputate la un nivel decent de vicecampioana României. Dar, roş-albaştrii au încheiat ultimii în grupă, cu golaveraj 3-18, cel mai slab din toată competiţia. Şi asta spune tot de prestaţia FCSB-ului în grupe.

Pentru FCSB urmează derby-ul cu Rapid, care se va disputa duminică seara pe acelaşi stadion. De altfel, senzaţia a fost că meciul cu West Ham este doar încălzirea pentru derby-ul din SuperLiga, atât pentru oficialii roş-albaştrilor, cât şi pentru fani. De altfel, la final, ultraşii din Peluza Nord au început duelul cu rivalii din Giuleşti, scandând împotriva Rapidului. În Europa, FCSB şi-a bătut joc de competiţie până la capăt!


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,30 este cota pentru „1 solist” la FCSB – Rapid. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT