Sport

FC U Craiova 1948 – U Cluj 5-0, în etapa 24 din SuperLiga. Spectacol oltean în fața tribunelor goale. Cum arată clasamentul

FC U Craiova 1948 a uitat de conflictul cu suporterii din Peluza Sud după victoria concludentă obținută în fața lui U Cluj, scor 5-0, în etapa 24 din SuperLiga.
03.02.2023 | 21:50
FC U Craiova 1948  U Cluj 50 in etapa 24 din SuperLiga Spectacol oltean in fata tribunelor goale Cum arata clasamentul
FCU Craiova a câștigat detașat meciul cu U Cluj, disputat cu tribunele goale
ADVERTISEMENT
03-02-2023
19:56

Cum arată clasamentul din SuperLiga după FC U Craiova 1948 – U Cluj 5-0

În plin conflict cu suporterii și cu tribunele închise de patronul Adrian Mititelu, FC U Craiova 1948 s-a descătușat în fața studenților clujeni. Elevii lui Nicolo Napoli au predat o adevărată lecție de fotbal și au câștigat la pas un meci pe care l-au rezolvat definitiv încă din prima repriză. În urma acestui succes, oltenii au urcat până pe locul 9 în clasament, dar dacă vor pierde la „masa verde” jocul întrerupt cu Sepsi își pot lua „adio” de la play-off.

De partea cealaltă, „U” Cluj a fost departe de echipa care a bătut Voluntariul și care a pus la respect Rapidul în primele două etape din 2023. „Șepcile roșii” au evoluat apatic, fără pic de viziune și de determinare, iar rezultatul de pe tabelă este unul absolut logic. La fel cum este și locul 14 din clasament, care duce la barajul de supraviețuire.

SuperLiga
Clasament SuperLiga
03-02-2023
18:01

FC U Craiova 1948 - U Cluj 5-0 (Chițu 11, 25, Albu 35, Bahassa 40, Blănuță 90)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+3: Fluier final. Victorie concludentă a echipei lui Nicolo Napoli, cu un 5-0 care ne scutește de orice alte comentarii.

Min. 90: GOOOL FC U Craiova! Ibrahim scapă singur pe partea stângă, îi pasează în careu lui Blănuță, care reia cu latul în plasă.

Min. 81: GOOOL FC U Craiova! Fundașii clujeni pierd foarte ușor o minge în preajma proriului careu, Bahassa rămâne singur cu Iliev și înscrie cu un șut plasat.

Min. 55: Scăpat singur cu Iliev, Bauza trage mult peste poartă din poziție ideală.

Min. 48: Thiam reia cu capul pe lângă poarta lui Gurău.

Min. 35: GOOOL FC U Craiova! Albu mărește diferența de pe tabelă cu un șut superb din marginea careului mare.

Min. 25: GOOOL FC U Craiova! Găsit liber în careu, Chițu înscrie cu un șut plasat din 7-8 metri.

Min. 14: Corner pentru olteni, Achim deviază în fața porții, dar Chițu nu poate relua în plasă din 2 metri.

Min. 11: GOOOL FC U Craiova! Chițu preia superb la marginea careului și înscrie cu un șut plasat, la firul ierbii.

Min. 1: A început partida.

03-02-2023
16:33

Echipele de start la FC U Craiova 1948 - ”U” Cluj

FC U Craiova 1948: Gurău – R. Negru, Duarte, Danny Henriques, Huyghebaert – D. Albu, V. Achim – Baeten, Bauza, Bahassa – A. Chițu. Rezerve: R. Popa – Paramatti, Mascarenhas, Zanfir, Van Durmen, Asamoah, G. Ganea, Ibrahim, Blănuță. Antrenor: Nicolo Napoli. 

U Cluj: Iliev – Fl. Ilie, Miron, G. Simion – Șt. Vlădoiu, Ov. Bic, Remacle, Oancea – Chiciu, Thiam, Fl. Haită. Rezerve: Gorcea – Pițian, Ispas, Romario Pires, I. Filip, I. Stoica, L. Fulop, J. Gomes, Ad. Bălan. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Meciul FC U Craiova – U Cluj are loc vineri, 3 februarie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei a 24-a din SuperLiga. Este o partidă din a doua parte a clasamentului, cu implicații în lupta pentru evitarea ultimelor patru locuri. Oltenii sunt pe locul 12, cu 24 de puncte, un meci mai puțin, ardelenii pe a doua poziție de baraj,  două locuri mai jos, cu 23 de puncte.

Unde se joacă meciul FC U Craiova 1948 – U Cluj, în etapa 24 din SuperLiga

Confruntarea FC U Craiova 1948 – U Cluj se desfășoară vineri, 3 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Bănie, în etapa 24 din SuperLiga. FC U Craiova are un meci mai puțin în clasament după ce etapa trecută partida de la Sfântu Gheorghe nu a durat nici o jumătate de oră, arbitrul Andrei Chivulete suspendând meciul pentru scandările xenofobe și rasiste venite din sectorul suporterilor olteni. Deși nu au interdicție de a asista la meci fanii clujeni nu vor face deplasarea, pentru a nu avea avantaje nemeritate.

ADVERTISEMENT

Cum există anumite indicii spre ideea unui plan pus la punct ca formă de răzbunare față de patronul echipei, Adrian Mititelu din partea ultrașilor craioveni acesta a decis să joace măcar următoarele două întâlniri de acasă fără suporteri. Oricum există risc, în caz în care aceștia vor avea acces pe stadion, de a repeta incidentele de la Sfântu Gheorghe. Oficial, partida cu U Cluj se va disputa cu porțile închise, dar jandarmii vor fi totuși prezenți la stadion și în preajmă, pentru a preveni posibilele incidente cu suporterii.

Cine transmite la TV partida FC U Craiova 1948 – U Cluj

Partida FC U Craiova 1948 – U Cluj se joacă vineri, 3 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul „Ion Oblemenco” din capitala județului Dolj, în etapa 24 din SuperLiga și va fi transmisă în direct pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport. Mai există și posibilitatea de urmări meciul intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Vineri, 3 februarie, la Craiova vom avea parte de o vreme destul de frumoasă. După ce joi a fost urât și au existat și precipitații, vineri vremea va fi mai mult senină, maxima zilei va atinge 7 grade, iar la ora partidei vor fi undeva între 3 și 4 grade. Dar locurile unde se vor putea bucura de fotbal vor fi numai tavernele din oraș sau acasă, în fața televizoarelor.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea FC U Craiova 1948 – U Cluj

Nicolo Napoli va avea la dispoziție tot lotul, pentru a decide care este cea mai bună formulă de start. FC U Craiova este pe cale să rezilieze contractele lui Gabriel Enache și Marquet, jucători care nu intră în planurile tactice ale tehnicianului italian. O despărțire neașteptată s-a produs cu câteva zile în urmă, un jucător care părea important în atac, Gabriel Iancu.

ADVERTISEMENT

U Cluj vine cu speranța de a scoate măcar un punct. Faptul că partida va avea loc pe un stadion fără public poate fi un real avantaj pentru echipa lui Ioan Ovidiu Sabău. Care nu intenționează să opereze modificări în primul unsprezece, din care doar Remacle și portarul Iliev fac să nu avem o echipă de români.

Cote la pariuri la jocul FC U Craiova 1948 – U Cluj

Este o partidă destul de echilibrată și pentru casele de pariuri care văd totuși în echipa pregătită de italianul Nicolo Napoli pentru a noua oară în carieră formația care are prima șansă la o cotă de 2,35. U Cluj, sub bagheta revenitului pe bancă după opt ani Ioan Ovidiu Sabău, a arătat bine în primele două meciuri din 2023, victorie acasă cu 2-1 cu FC Voluntari și egal alb tot acasă cu Rapid. Cota la victorie este de 3,20. Șansă dublă 1X are cotă 1,35 iar șansă dublă X2 cotă 1,55. Gol marcat de olteni are cotă 1,40, gol marcat de clujeni cotă 1,55.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe s-au întâlnit, evident, de foarte puține ori. Cum alb/negrii de pe Someș abia anul acesta au revenit în SuperLiga avem la acest nivel doar remiza din tur, 1-1, de la Cluj. Și mai avem un meci din perioada când amândouă erau în Liga 2, o victorie a ardelenilor pe teren propriu cu 1-0.

ADVERTISEMENT