Sport

FCU Craiova – Petrolul 0-1 în etapa a 6-a din SuperLiga. Ploieştenii au urcat pe locul 2, după victoria de la Târgu Jiu

Petrolul Ploieşti a câştigat meciul cu FCU Craiova, scor 1-0, din etapa a 6-a din SuperLiga. Meciul s-a jucat la Târgu Jiu, după ce stadionul din Bănie este folosit pentru un festival de muzică.
19.08.2022 | 20:08
FCU Craiova  Petrolul 01 in etapa a 6a din SuperLiga Ploiestenii au urcat pe locul 2 dupa victoria de la Targu Jiu
Petrolul Ploieşti o conduce pe FCU Craiova în ultimul meci al zilei din SuperLiga (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT
19-08-2022
19:54

FINAL: FCU Craiova - Petrolul 0-1 (Jair 45+2)

Petrolul Ploieşti a învins-o pe FCU Craiova, scor 1-0, după golul marcat de Jair Tavares, în minutul 45+2, dintr-o lovitură liberă.

După victoria de la Târgu Jiu, Petrolul Ploieşti a urcat, pentru moment, pe locul 2. FCU Craiova ocupă locul 11.

19-08-2022
19:50

LIVE 90+1': FCU Craiova - Petrolul 0-1. Oltenii lovesc transversala

Andrea Compagno a mai ratat o ocazie mare, după ce mingea şutată a lovit bara transversală.

Meciul a fost prelungit cu 4 minute.

19-08-2022
19:48

LIVE 86': FCU Craiova - Petrolul 0-1. Încă o ocazie mare pemtru olteni

Andrea Compagno a ajuns în poziţie bună, în zona punctului de la 11 metri, dar a avut o execuţie modestă.

FCU Craiova forţează egalarea pe finalul meciului de la Târgu Jiu.

19-08-2022
19:21

LIVE 62': FCU Craiova - Petrolul 0-1. Oltenii, ocazie mare

FCU Craiova a avut o ocazie uriaşă, însă mingea şutată de Sidibe a lovit bara.

În primul sfert de oră al reprizei secunde, jucătorii lui FCU Craiova îşi domină clar adversara.

19-08-2022
18:49

LIVE 45+2': FCU Craiova - Petrolul 0-1. Jair a deschis scorul

În minutul 45+2, Jair Tavares a executat perfet o lovitură liberă, de la 18 metri.

Golul a venit chiar înaintea pauzei, astfel că Petrolul a intrat în avantaj la cabine

19-08-2022
18:37

LIVE 35': FCU Craiova - Petrolul 0-0. Ocazie mare pentru oaspeţi

Mirko Ivanovski a ratat o ocazie mare pentru Petrolul Ploieşti, dar mingea atacantului a trecut mult peste poartă, după ce a lovit-o defectuos.

A fost prima fază importantă din primele 35 de minute ale meciului.

19-08-2022
18:01

LIVE 1': A început meciul FCU Craiova - Petrolul

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

A început meciul dintre FCU Craiova şi Petrolul Ploieşti.

19-08-2022
17:08

Echipele de start la FCU Craiova - Petrolul

FCU Craiova: Popa – Enache, Andre Duarte, Papadopoulos, Huyghebaert – Asamoah, Achim – Baeten, Marquet, Chițu – Compagno. Rezerve: Mogoșanu, R. Grigore, D. Albu, Sidibe, Van Durmen, D. Croitoru, Bahassa, Iancu, Cl. Bălant. Antrenor: Marius Croitoru.

Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș, Huja – Pashov, Cebotaru, Tavares, Ticu – Cioiu, Ivanovski, Măzărache. Rezerve: Moroz, Olaru, Velisar, Horj, Dumitriu, Borta, Bratu, Tucaliuc, Irobiso. Antrenor: Nicolae Constantin.

Meciul FCU Craiova – Petrolul are loc vineri, 19 august, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 6-a din SuperLiga. Ambele echipe străbat o perioadă excelentă, venind după victorii: oltenii pe terenul lui FC Argeș, prahovenii acasă cu Rapid. Sunt orgolii mari la mijloc, pentru că se dorește o clasare cât mai bună.

Unde se joacă meciul FCU Craiova – Petrolul

Confruntarea FCU Craiova – Petrolul se dispută vineri, 19 august, de la ora 21:00, pe stadionul “Tudor Vladmiriescu” din Târgu-Jiu. Și echipa lui Adrian Mititelu se vede nevoită să iasă din Craiova și să joace pe un teren neutru. Vecinii de la Universitatea au ales Turnu Severin primii, pentru FCU rămânând viabilă varianta Târgu Jiu.

ADVERTISEMENT

Festivalul de muzică găzduit de stadionul Ion Oblemenco din Craiova este motivul pribegiei celor două echipe. Lovitura a fost mult mai puternică pentru Universitatea Craiova, care s-a văzut nevoită să joace la Turnu Severin și foarte importantul meci tur din play-off-ul Conference League cu Hapoel Beer Sheva. Sunt așteptați cam în jur de două-trei mii de fani ai Craiovei lui Mititelu la acest meci, plus în jur de 200 de ploieșteni.

Cine transmite la TV partida FCU Craiova – Petrolul

Partida FCU Craiova – Petrolul se joacă vineri, 19 august, de la ora 21:00, pe stadionul “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, în etapa a 6-a din SuperLiga, și va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Vremea la Târgu-Jiu pentru ziua de vineri, 19 august, se anunță a fi frumoasă pe tot parcursul zilei, o zi călduroasă, cu temperaturi care vor ajunge până la 34 de grade la orele amiezii. La ora jocului pot fi în jur de 28 de grade, totuși destul de mult. Arbitrul partidei a fost desemnat Marcel Bârsan, un arbitru vechi, cu multă experiență, iar în camera VAR, alături de alt arbitru cunoscut, Radu Petrescu se va afla o femeie arbitru, Petruța Iugulescu.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea FCU Craiova – Petrolul

Marius Croitoru nu îl are la dispoziție pentru o perioadă mai lungă tocmai pe jucătorul cel mai tehnic din lotul craiovenilor, argentinianul Juan Bauza, accidentat serios în egalul făcut de olteni la București cu FCSB. Vestea bună este legitimarea în regim de urgență a atacantului George Ganea, pus pe liber de FC Argeș.

ADVERTISEMENT

Petrolul se prezintă cu lotul aproape complet. Și aici singurul absent, tot pe o perioadă care nu poate fi precizată, este cel mai tehnic jucător din lotul lui Nicolae Constantin, respectiv Constantin Budescu. Petrolul are un moral excelent, după ce a legat primele două victorii din acest sezon, la Cluj, cu Universitatea și, mai ales, acasă cu Rapid.

Cote la pariuri la jocul FCU Craiova – Petrolul

Deși echipa lui Marius Croitoru nu poate evolua la Craiova casele de pariuri acordă celor de la FC U Craiova 1948 prima șansă la victorie, la o cotă de 2,00. Dacă Petrolul este echipa care reușește să plece învingătoare, cota celor care vor paria pe ea va fi una consistentă, 4,20. Un gol înscris de prahoveni ajunge la cota 1,65 iar total goluri peste 1,5 are cotă 1,40.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit decât de două ori în ultimii ani. O dată, în 2020, la nivelul eşalonului secund și altă dată, sezonul trecut, în Cupa României. Și de fiecare dată echipa care a avut câștig de cauză a fost cea patronată de familia Mititelu. Ambele succese s-au conturat la același scor de 1-0, dar notat că în ambele jocuri craiovenii au mers la Ploiești.

ADVERTISEMENT