Sport

FCU Craiova, susținută puternic pe Arena Națională cu FCSB. Un grup important din București s-a alăturat fanilor veniți din Oltenia. Video

Ultrașii de la Peluza Sud 1997 au invadat Bucureștiul pentru meciul de pe Național Arena cu FCSB, iar deplasarea nu a fost deloc lipsită de incidente.
06.02.2022 | 21:01
FCU Craiova sustinuta puternic pe Arena Nationala cu FCSB Un grup important din Bucuresti sa alaturat fanilor veniti din Oltenia Video
Peste 1.000 de suporteri de la Peluza Sud 1997 au făcut deplasarea pe Național Arena la meciul cu FCSB. Sursă foto: Digi Sport
ADVERTISEMENT

Atmosferă de derby la meciul dintre FC U Craiova 1948 și FCSB, mai ales că Peluza Sud consideră echipa lui Mititelu adevărata Universitatea Craiova.

Ultrașii de la Peluza Sud 1997 au venit în număr foarte mare la București, însă un grup important de suporteri s-a alăturat și din Capitală.

ADVERTISEMENT

Peluza Sud 1997, prezență solidă pe Național Arena la meciul cu FCSB

Chiar dacă drumul cu trenul nu a fost unul lipsit de peripeții, suporterii olteni ajungând cu întârziere la meci. Din informațiile FANATIK, ultrașii au tras semnalul de alarmă la tren, ceea ce a dus la oprirea acestuia.

Suporterii echipei lui Adrian Mititelu din București au făcut joncțiunea cu fanii veniți de la Craiova chiar la Gara de Nord și de acolo au pornit împreună spre Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Fanii au invadat Gara de Nord și au creat o atmosfera ca pe stadion: „Știința suntem noi!”, „Hai, Craiova, haide! Pentru tine vom cânta”, au fost câteva dintre cântecele suporterilor.

Galeria FCSB-ului i-a ironizat pe rivalii de la Craiova: „Sunteți așa mititei….”

Galeria FCSB-ului s-a dezlănțuit încă din startul meciului când au aprins mai multe fumigene și au aruncat cu torțe pe teren, dar au afișat și un mesaj dedicat rivalilor de la Peluza Sud 1997: „Sunteți așa mititei….”. „Prima inepție/ Avem circul din Bănie”, a fost un alt banner ironic al galeriei FCSB.

ADVERTISEMENT
Atmosferă de derby pe Național Arena la meciul dintre FCSB și FC U Craiova 1948
Atmosferă de derby pe Național Arena la meciul dintre FCSB și FC U Craiova 1948

Odată cu marcarea golului de către Claudiu Bălan în minutul 41, suporterii lui FC U Craiova 1948 au dominat fondul sonor pe Arena Națională. Peste 500 de fani au făcut deplasarea la București: „Culoarea voastră ne induce în eroare/ Care „Nord” sunteți oare?”, au contraatacat și cei de la Peluza Sud Craiova.

Suporterii lui FC U Craiova 1948 pe Național Arena la meciul cu FCSB
Peste 1.000 de suporteri de la Peluza Sud 1997 au făcut deplasarea pe Național Arena la meciul cu FCSB. Sursă foto: Digi Sport

Peluza Sud 1997 a pregătit deplasarea pentru meciul cu FCSB ca pe un adevărat derby, iar toți suporterii au venit îmbrăcați în negru, așa cum ultrașii au cerut într-un comunicat pe pagina oficială de Facebook publicat cu două zile înainte de meci.

ADVERTISEMENT
Suporterii lui FC U Craiova 1948 pe Național Arena. Sursă foto: Digi Sport
Suporterii lui FC U Craiova 1948 pe Național Arena. Sursă foto: Digi Sport

Peluza Sud 1997, mesaj clar înainte de meciul cu FCSB: „Duminică joacă Știința! Toată lumea la meci”

Mobilizarea ultrașilor a fost una exemplară, peste 1.000 de suporteri făcând deplasarea la București pentru meciul de pe Național Arena cu FCSB.

Ultrașii au făcut apel pe Facebook către suporterii lui FC U Craiova 1948 și i-a îndemnat să vină în număr cât mai mare la București: „Duminică joacă Știința! Și o face în deplasare! Tu, ultras, cel care ajungi târziu acasă cu bășici de la steag și cu pantalonii aia noi plini de vopsea, ne vedem duminică în gară!”

Tu, cel din ultima linie, dar care ajungi mereu la muncă ziua următoare răgușit și cu Paracetamolul în buzunar, ne vedem duminică în gară! Tu, puștiul cel nou, abia ai început să prinzi gustul și cu siguranță mai ai multe de învățat, așa că ne vedem duminică în gară! Și cu tine, suporter simplu care ești gata să cânți 90 de minute pe Arena Națională, ne vedem duminică în gară!

Vă așteptăm pe toți în gară, începând cu ora 13:30, urmând ca la 14:35 să plecăm spre cea mai întinsă comună din România. Prețul unui bilet întreg de tren este de 56,85 lei. Cu suporterii din București ne vedem începând cu 17:30 în Gara de Nord, urmând să plecam împreuna spre stadion. Biletele se vor procura de la stadion, prețul fiind de 10 lei. Vom aveam la dispoziție pentru vânzare tricouri și eșarfe cu Peluza Sud, la prețul de 80, respectiv 50 lei.Toată lumea la meci! Toată lumea în negru! Toată lumea pentru Știința!”, a anunțat Peluza Sud 1997 pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT