Fotbal international

Federația bulgară de fotbal a fost sancționată după scandările rasiste din timpul meciului cu Anglia! Amendă de 75.000 de euro și două meciuri cu porțile închise

29.10.2019 | 15:54
Federatia bulgara de fotbal a fost sanctionata dupa scandarile rasiste din timpul meciului cu Anglia Amenda de 75000 de euro si doua meciuri cu portile inchise
ADVERTISEMENT

Federația bulgară de Fotbal a fost sancționată de UEFA după incidentele din timpul meciului cu Anglia, din preliminariile EURO 2020. Bulgarii au primit o amendă în valoare de 75.000 de euro, iar următorul meci de pe teren propriu se va disputa fără spectatori. Prima reprezentativă a Bulgariei ar putea juca și un al doilea meci cu porțile închise, în cazul unei recidive.

Bulgaria, sancționată de UEFA după meciul cu Anglia

Naționala de fotbal a Bulgariei a întâlnit Anglia în etapa a opta a grupei preliminare pentru Campionatul European din 2020. Duelul de la Sofia a fost oprit de două ori de către centralul croat Ivan Bebek, după ce o parte dintre suporteri au strigat scandări rasiste la adresa fotbaliștilor britanici. Acum, la două săptămâni de la momentul incidentului, Federația de Fotbal din Bulgaria a fost sancționată de UEFA.

ADVERTISEMENT

Forul continental a hotărât o amendă de 75.000 de euro, iar următorul meci de acasă din această campanie, cel cu Cehia, va fi jucat fără spectatori. Bulgarii pot ajunge să dispute și al doilea meci în spatele porților închise, dacă manifestările rasiste se vor repeta în următorii doi ani.

Urmările grave ale meciului cu Anglia

Meciul cu Anglia este de tristă amintire pentru bulgari. După ce jocul a fost pierdut de o manieră drastică, 0-6, iar scandalul legat de rasism a explodat, atât președintele Federației Borislav Mihaylov, cât și selecționerul primei reprezentative Krasimir Belakov și-au prezentat demisiile.

ADVERTISEMENT

Jucătorii englezi au fost aproape să iasă de pe gazon după ce scandările rasiste continuau să se repete, iar centralul croat a hotărât oprirea jocului preț de câteva minute. La finele jocului, selecționerul britanicilor, Gareth Southgate, a comentat situația: “Când am vorbit cu băieţii la final, cred că încă simt că au reuşit să demonstreze ceva. Dar fiindcă vor să fie recunoscuţi pentru fotbal, jucau atât de bine că nu au vrut să iasă de pe teren în acel moment, sunt sigur că aşa au gândit. Sunt incredibil de mândru de toti jucătorii şi de staff. Sigur, am putea fi criticaţi că nu am mers suficient de departe, dar cred că am demonstrat ceva important şi, sincer, am fost într-o situaţie în care era imposibil să mulţumim pe toată lumea“.