Sport

Federația daneză, atac dur la adresa UEFA după drama lui Eriksen: ”N-ar fi trebuit să fie decizia lor”

Christian Eriksen a fost aproape de o tragedie la Euro 2020, iar federația daneză acuză UEFA că a permis continuarea jocului cu Finlanda.
16.06.2021 | 18:04
Federatia daneza atac dur la adresa UEFA dupa drama lui Eriksen Nar fi trebuit sa fie decizia lor
ADVERTISEMENT

Fotbalistul danez s-a prăbușit pe teren înainte de finalul primei reprize și a fost nevoie să fie resuscitat pe gazon deoarece intrase în stop cardiorespirator.

Transportat de urgență la spital, Eriksen a fost stabilizat, însă medicii sunt pesimiști în ceea ce privește o continuare a carierei sale fotbalistice.

ADVERTISEMENT

UEFA, pusă la zid de federația daneză după accidentul lui Eriksen

Președintele federației daneze, Jesper Moller Christensen, s-a arătat dezmăgit de decizia UEFA ca jocul cu Finlanda de la Euro 2020 să fie continuat la doar două ore după ce Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren.

Șeful fotbalului din Danemarca nu înțelege de ce o astfel de hotărâre a fost lăsată la latutudinea jucătorilor și antrenorilor care erau marcați de ceea ce abia se petrecuse pe gazonul arenei din Copenhaga.

ADVERTISEMENT

Jesper Moller Christensen consideră că astfel de lucruri nu ar trebui să se mai întâmple și cere forului continental o schimbare a regulilor cu privire la reprogramare meciurilor.

Președintele danez cere modificarea regulamentelor

”A fost o decizie proastă şi total inacceptabilă ca jucătorii să fie nevoiţi să intre pe teren la atât de puţin timp după acea experienţă oribilă.

ADVERTISEMENT

Jucătorii şi antrenorii nu ar fi trebuit să fie puşi în această situaţie, nu ar fi trebuit să fie decizia lor. Ar trebui să luăm în calzul o modificare a regulamentelor ca să nu mai ajungem niciodată într-o astfel de situaţie”, a declarat președintele federațiie daneze.

UEFA, care a afirmat că a tratat cazul cu cel mai mare respect, le-a oferit jucătorilor opţiunea de a termina meciul sâmbătă seară sau duminică la prânz, însă a negat faptul că ar fi ameninţat cu pierderea partidei la masa verde în cazul unui refuz.

ADVERTISEMENT

Selecționerul danez a mai trăit o tragedie asemănătoare

Punctul de vedere al lui Jesper Moller Christensen este susținut și de selecționerul Danemarcei. Kasper Hjulmand și-a exprimat nemulțumirea față de decizia UEFA de a relua partida de la Copenhaga, în ciuda faptului că Erkisen suferise un stop cardio respirator, iar întreaga delegație a roș-albilor era în stare de șoc.

Pe Hjulmand, clipele dramatice de pe stadionul ”Parken” l-au întors în timp cu mai bine de un deceniu, când a asistat, tot de pe margine, la un alt incident care a marcat viața unui tânăr fotbalist.

În iulie 2009, Hjulmand se afla pe terenul din Hvidovre când un accident la fel de neașteptat a pus capăt carierei lui Jonathan Richter, un fotbalist de la formația Nordsjaelland. Un fulger l-a lovit pe Richter, la un amical, determinându-i un atac de cord, dar intervenția medicală a fost fundamentală și a permis să nu se producă o tragedie.

ADVERTISEMENT