Sporturi

Federaţia de Tenis din Ungaria poate respinge mutarea turneului de la Bucureşti la Budapesta

09.03.2019 | 15:49
Federatia de Tenis din Ungaria poate respinge mutarea turneului de la Bucuresti la Budapesta

Federaţia de Tenis din Ungaria poate respinge mutarea turneului de la Bucureşti la Budapesta. Turneul WTA din Bucureşti care avea loc în luna iulie a fost mutat la Budapesta, asta după ce proprietarul turneului, maghiarul Jeno Marky a acceptat o ofertă mai bună din partea compatrioţilor lui, omul de afaceri semnând un contract de 900.000 de dolari pe an pentru ca turneul feminin să se desfăşoare în Ungaria.


UPDATE / Mutarea turneului de la Bucureşti la Budapesta ar putea să fie contramandată datorită faptului că forul de tenis maghiar nu a fost implciat în această decizie, iar WTA nu şi-a dat acceptul pentru mutare. Federaţia de Tenis din Ungaria susţine că principalul vinovat este Jeno Marky, pentru că nu a inclus forul în acordul cu guvernul maghiar.


Totuşi, reprezentanţii Federaţiei de Tenis din Ungaria au afirmat de curând că turneul poate fi refuzat deoarece forul nu a fost inclus în luarea acestei decizii. “Federaţia de Tenis din Ungaria apreciază toate deciziile guvernamentale care sprijină dezvoltarea tenisului intern şi le oferă oportunitatea de a concura jucătorilor. Totuşi, conform regulamentelor, competiţiile profesioniste de tenis pot fi organizate în Ungaria doar sub supervizarea şi cu cooperarea Federaţiei de Tenis”, au transmis aceştia pentru index.hu.

Turneul BRD Bucharest Open ar putea rămâne în România

Proprietarul turneului, Jeno Marky, este de părere, chiar şi aşa, că nu vor exista dificultăţi în mutarea competiţiei în Ungaria. “Sunt cel mai fericit om după ce am semnat acordul cu guvernul maghiar. Acest turneu este precum al patrulea copil al meu şi mă bucur că se întoarce acasă”, a fost mesajul omului de afaceri.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Geroge Cosac, a comentat şi el pe marginea acestei decizii. “Proprietarul turneului este un maghiar. Din 2013 l-a transferat în România deoarece nu mai avea fondurile necesare pentru a-l păstra în Ungaria. Acum suntem în discuţii cu el să-l facem şi anul acesta. Dacă vrea să ni-l dea, ni-l dă, dacă nu, nu avem ce să facem. Este turneul său. Pe noi nu ne-a informat că-l mută, dar nu am semnat prelungirea. Dacă statul maghiar se implică, nu avem ce să facem. Noi încă suntem în dialog, dar am aflat pe diferite căi că ar fi în discuţii şi cu guvernul maghiar. Este de apreciat, totuşi, ca autorităţile din Ungaria se implică şi investesc în tenis. Chiar în acest moment mai are loc la Budapesta încă un turneu WTA, finanţat tot de statul maghiar”, a declarat George Cosac pentru ziare.com.

La turneul din Bucureşti s-au impus Simona Halep (2014, 2016), Karolina Schmiedlova (2015), Irina Begu (2017) şi Anastasija Sevastova (2018).

Tags: