Sporturi

Federația de Tenis, prima reacție despre Sorana Cîrstea! Se mai poate întoarce în echipa de Fed Cup?

12.02.2019 | 11:44
Federatia de Tenis prima reactie despre Sorana Cirstea Se mai poate intoarce in echipa de Fed Cup

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a avut prima reacție despre posibilitatea ca Sorana Cîrstea să revină în echipa de Fed Cup. În decembrie 2018, jucătoarea ajunsă pe locul 92 WTA a anunțat că se retrage din echipa de Fed Cup pentru a lăsa locul sportivelor mai tinere.

Sorana Cîrstea, în vârstă de 28 de ani, a jucat 29 de partide pentru România în Fed Cup în perioada 2006-2018. Ea a câștigat 16 meciuri și a pierdut 13, având 11 suucese la simplu și cinci la dublu.

Sorana Cîrstea în timpul întâlnirii de Fed Cup dintre România și Elveția
Sorana Cîrstea în timpul întâlnirii de Fed Cup dintre România și Elveția

Federația de Tenis, prima reacție despre Sorana Cîrstea: ”Are ușa deschisă oricând”

”În 2014 când am pornit cu această echipă, am stat de vorbă cu toate jucătoarele. Sorana a făcut parte din acea echipă, a adus puncte extrem de importante. Acum ea a luat această decizie să nu mai vină pentru Fed Cup. Sorana are uşa deschisă oricând la echipă, dar trebuie să-şi dorească şi ea. Trebuie s-o recomande şi clasamentul, dar şi forma pe care o are”, a fost prima reacție a președintelui Federației Române de Tenis, George Cosac, la Digi Sport, despre o eventuală revenire a Soranei Cîrstea în echipa de Fed Cup.

România s-a calificat în semifinalele Fed Cup după ce a învins deținătoarea trofeului Cehia cu scorul de 3-2 după un meci extrem de palpitant. Simona Halep a obținut două victorii la Ostrava, iar punctul decisiv a fost adus de dublul Irina Begu/Monica Niculescu. În semifinale, România va întâlni Franța în perioada 20-21 aprilie, iar FANATIK a stat de vorbă cu oficialii Federației de la Paris pentru a afla pe ce surpafață de joc se va disputa întâlnirea.

România și Franța s-au mai întâlnit o singură dată în Fed Cup, la ediția din 1976 care s-a disputa în Statele Unite ale Americii. Atunci, Viriginia Ruzici și Florența Mihai s-au impus cu scorul de 3-0 în fața reprezentatelor Hexagonului.