Oficial. Big Sam, salvatorul Angliei Allardyce este noul selecţioner

UPDATE, ora 18:03 / Sam Allardyce este noul selecţioner al Angliei, după ce fostul antrenor al lui Sunderland a semnat un contract pe doi ani cu federaţia. Big Sam va încasa un salariu de 3,5 milioane de euro pe sezon, cu jumătoate de milion sub suma pe care o încasa predecesorul său, Roy Hodgson.

_____________________________________________________

Roy Hodgson a plecat de la naţionala Angliei după dezastrul de la Euro 2016, cînd insularii au fost eliminaţi în optimile de finală, de Islanda, scor 1-2.

Federaţia engleză de fotbal nu pare prea grăbită să oficializeze numirea unui nou selecţioner, dar se pare că a decis, cel puţin, cine este alesul pentru acest post. Daily Mail anunţă că federalii i-au făcut o ofertă lui Sam Allardyce, iar acesta va fi noul selecţioner al Angliei în următoarele 24 de ore.

Sam Allardyce a mai fost aproape de a prelua naţionala Angliei, în urmă cu 24 de ani, dar Federaţia engleză a decis în cele din urmă să îi ofere postul lui Steve McLaren, care a eşuat în această funcţie.

Cei de la Sunderland şi-au exprimat nemulţumirea legată de decizia celor din federaţie şi îi cer lui Allardyce să îşi respecte contractul. În sezonul trecut, Big Sam a reuşit să o salveze pe Sunderland de la retrogradare, cînd nimeni nu se mai aştepta.