Premier League

Federația Engleză de Fotbal, concedieri masive! FA a anunțat pierderi financiare de 330 de milioane de euro

30.06.2020 | 13:10
Federatia Engleza de Fotbal concedieri masive FA a anuntat pierderi financiare de 330 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Federația Engleză de Fotbal și-a concediat nu mai puțin de 124 de angajați, imediat după ce au anunțat pierderi în valoare de 330.000.000 de euro.

Pandemia de coronavirus a afectat fotbalul din întreaga lume, inclusiv pe cel britanic, recunoscut pentru forța financiară pe care o are.

ADVERTISEMENT

Pierderile înregistrate se datorează cu preponderență anulării mai multor evenimente, dar și concerte, care ar fi trebuit să se desfășoare pe celebrul stadion „Wembley”.

Federația engleză a concediat 124 de angajați

Din toate cele 124 de disponibilizări, 82 reprezintă numărul concedierilor propriu-zise, în timp ce 42 sunt reprezentate de posturi vacante, care nu vor mai fi ocupate în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Greg Clarke, președintele FA, a vorbit despre situația fără precedent din fotbalul din Anglia: „Nu știm ce va aduce viitorul, dar problema este că în mod sigur pandemia va fi urmată de o recesiune financiară.

Aceste dificultăți vor dura ani de zile și trebuie să ne ocupam din timp de rezolvarea lor. Concedierile vor fi cele mai grele pentru noi, dar trebuie să rezolvăm aceste probleme financiare presante”.

ADVERTISEMENT

„Avem o datorie față de naționalele masculine și feminine”

Mark Bullingham, directorul executiv al insitutiei, a vorbit și el despre situația dură rin care trece Federația Engleză de Fotbal:„În primul rând, trebuie să ne păstrăm funcțiile de reglementare și de asistență pentru fotbalul englez.

Apoi, avem o datorie față de naționalele masculine și feminine, în incercarea lor de a câștiga turneele internaționale majore”.

ADVERTISEMENT

„Va trebui să luăm niște decizii dificile, pentru că nu ne permitem să finanțăm toate cauzele pe care le promovam până acum. Impactul acestei crize medicale ne forțează să ne concentrăm mai mult ca niciodata pe priorități”, a mai spus Mark Bullingham.

Noul plan al Federației Engleze de Fotbal este să scadă implicarea instituției în cauze sociale și să reeșaloneze datoriile pe o perioadă de patru ani.

ADVERTISEMENT