Fotbal international

Federația engleză interzice orice antrenament până în luna mai. Meciurile din ligile inferioare s-ar juca în 56 de zile începând din iunie

09.04.2020 | 19:56
Federatia engleza interzice orice antrenament pana in luna mai Meciurile din ligile inferioare sar juca in 56 de zile incepand din iunie
ADVERTISEMENT

Federația engleză a făcut un anunț care, cu siguranță, va pune și mai mult paie pe foc la situația tensionată din fotbal, cauzată de stoparea competițiilor în urma izbucnrii pandemiei de COVID 19.

Fiecare club a primit o scrisoare oficială: Federaţia engleză cere interzicerea antrenamentelor până pe 15 mai

Conform informațiilor oferite de tabloidul Daily Mail oficialii fotbalului englez ar fi trimis câte o scrisoare fiecărui club din ligile inferioare, în care informa asupra deciziilor ce trebuie luate.

ADVERTISEMENT

Se cere cluburilor să își trimită jucătorii în vacanță până la data de 15 mai, când, dacă evoluția pandemiei va avea refluxul dorit, se vor putea relua ședințele de pregătire.

Nu va exista pauză între actualul sezon și cel următor

Până atunci este interzis cu desăvârșire desfășurarea oricărei sesiuni de antrenamente, ca urmare a faptului că ne aflăm în plină expansiune a pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

De asemeni, cluburile din a doua, a treia și a pătra ligă, sunt avertizate asupra faptului că între încheierea actualului sezon și debutul celui următor nu va exista pauză.

S-ar juca din iunie până în august

În ceea ce privește modalitatea de încheiere a sezonului se avansează o perioadă de 56 de zile, adică începând din luna iunie și până în august.

ADVERTISEMENT

Cel puțin în Championship trebuie disputate 113 partide în intervalul acesta de 56 de zile, ceea ce înseamnă că fiecare club va avea câte două meciuri săptămânal. La acestea trebuie adăugate și confruntările tur-retur din play-off, precum și finalele, care însă, foarte probabil, nu vor mai avea loc pe stadionul Wembley, ca până acum.

Ideal ar fi ca toate meciurile să aibă loc în același oraș

Totodată, se caută o variantă dacă există pentru ca toate meciurile să se desfășoare într-un singur oraș, dar e greu de presupus că acest lucru va putea fi și pus în practică.

ADVERTISEMENT

Situația este grea din punct de vedere economic la acest nivel, cluburile din eșaloanele inferioare, cu mici excepții, neavând forță de a depăși cu ușurință această perioadă. Se așteaptă un ajutor din partea grupărilor din Premier League, în sensul în care o parte din banii tăiați la salarii să fie îndreptați și pentru salvarea echipelor mici. Dar și grupările mari din Premier League au importante pierderi financiare.

ADVERTISEMENT