Fotbal international

Federația Franceză de Fotbal, decizie de ultima oră în privința lui Didier Deschamps. Ce i s-a transmis selecționerului după Anglia – Franța 1-2

Federația Franceză de Fotbal a luat o hotărâre de ultimă oră în privința selecționerului Didier Deschamps după ce selecționerul a condus formația din Hexagon în semifinalele CM 22.
11.12.2022 | 15:39
Federatia Franceza de Fotbal decizie de ultima ora in privinta lui Didier Deschamps Ce i sa transmis selectionerului dupa Anglia  Franta 12
Didier Deschamps și-a prelungit contractul cu Federația Franceză de Fotbal. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Federația Franceză de Fotbal a luat o hotărâre de ultimă oră după ce Didier Deschamps s-a calificat cu Franța în careul de ași ale Campionatului Mondial din Qatar. Selecționerul și-a prelungit contractul cu deținătoarea trofeului mondial cel puțin până la Campionatul European din 2024.

Didier Deschamps rămâne selecționerul Franței până la Euro 2024

Didier Deschamps este la a doua semifinală consecutivă a unui Campionat Mondial și are ocazia să repete performanța de la Mondialul din 2018 când a câștigat titlul cu naționala Franței.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional al selecționatei „Cocoșului Galic” avea contract cu Federația Franceză de Fotbal până la finalul Campionatului Mondial din Qatar. Astfel, șefii fotbalului francez au fost nevoiți să ia o hotărâre în privința viitorului lui Didier Deschamps.

FFF a pus capăt speculațiilor potrivit cărora Zinedine Zidane îi va lua locul lui Deschamps pe banca Franței și i-a prelungit contractul până la Campionatul European din 2024, anunță Le Parisien.

ADVERTISEMENT

Didier Deschamps a atins obiectivul stabilit de Federația Franceză de Fotbal. Formația din Hexagon s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale

Didier Deschamps, care a venit pe banca Franței în 2012, și-a atins obiectivul stabilit de FFF după ce Franța a câștigat cu Anglia, scor 2-1 și s-a calificat în careul de ași al turneului final din Qatar.

Noel La Graet, președintele FFF, susținea că antrenorul francez are o mână pe trofeu după îndeplinirea obiectivului. „Am două mâini, nu-i aşa? (râde). Toate la timpul lor. Voi fi acolo pentru semifinale şi apoi vom vedea. Este foarte bine să atingi obiectivele. Preşedintele este fericit.

ADVERTISEMENT

Mulţi oameni sunt fericiţi în seara asta. Dar vreau să savurez din nou accederea în ultimul careu. Mă gândesc la meciul de miercuri, nu mă gândesc la alte lucruri”, declara Didier Deschamps înainte de prelungirea contractului.

Performanțe fabuloase ale Franței cu Didier Deschamps la cârmă

Franța a înregistrat rezultate notabile cu Didier Deschamps pe bancă. Selecționata din Hexagon, sub comanda antrenorului francez, a jucat finala Campionatului European din 2016 când a pierdut la limită cu Portugalia, scor 0-1.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Franța a câștigat trofeul Cupei Mondiale la turneul final din Rusia, din 2018, iar în această perioadă, Didier Deschamps este aproape de a-și apăra titlul cucerit în urmă cu 4 ani.

Singurul pas greșit făcut de selecționata lui Didier Deschamps a fost făcut la Campionatul European din 2020, când fotbaliștii din Hexagon pierdeau în optimile de finală, scor 3-4 cu Elveția pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT
Tags: