Sport

Federația Internațională de Judo, avertisment pentru antrenorul român care și-a pălmuit sportiva la JO

Antrenorul român, Claudiu Pușa, care i-a aplicat o pereche de palme unei sportive la Jocurile Olimpice, a primit un avertisment din partea forului internațional de judo.
29.07.2021 | 11:13
Federatia Internationala de Judo avertisment pentru antrenorul roman care sia palmuit sportiva la JO
ADVERTISEMENT

Imaginile cu sportiva germana Martyna Trajdos agresată de propriul antrenor, românul Claudiu Pușa, chiar înainte să intre în concurs au făcut înconjurul lumii.

Tehnicianul a încercat să-și motiveze sportiva aplicându-i o pereche de palme și scuturând-o energic de kimono. Federația Internațională de Judo s-a autosesizat.

ADVERTISEMENT

Reacție dură a forului internațional de judo

Judoka Martyna Trajdos a intrat în concursul olimpic în limitele categoriei -63 de kilograme. Înaintea primului meci, antrenorul sportivei a folosit o tehnică de motivare pe care forul internațional a catalogat-o drept ”un comportament nepotrivit.

Deși a scuturat-o energic de kimono și i-a aplicat o pereche violentă de palme, Trajdos a pierdut încă din primul tur în fața sportivei Szofi Ozbas, din Ungaria.

ADVERTISEMENT

Imaginile cu Claudiu Pușa lovindu-și sportiva peste față au devenit virale, iar Federația Internațională de Judo a reacționat la fel de dur față de comportamentul agresiv al antrenorului român.

”Judo este un sport educațional și, ca atare, nu poate tolera un astfel de comportament”, au transmis oficialii Federației Internaționale de Judo.

ADVERTISEMENT

Sportiva își apără antrenorul

Martyna Trajdos este dublă medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale și continentale de judo și era una dintre sportivele cotate cu șanse destul de mari să cucerească o medalie la Tokyo.

Trajdos nu doar că nu a fost afectată de comportamentul antrenorului ei, ba chiar l-a apărat pe acesta în fața valului de critici din mediul online.

ADVERTISEMENT

”Se pare că nu m-a lovit destul de tare. Aș fi vrut să văd alte titluri în ziare astăzi. Așa cum am mai spus, acesta este un ritual pe care eu l-am ales înainte de meciuri.

Antrenorul meu a făcut doar ceea ce i-am cerut pentru a mă pregăti mental”, a scris Martyna Trajdos, pe contul său de Instagram.

ADVERTISEMENT