Sporturi

Federația Română de Bob se revoltă după scandalul sexual de la lot: „Posibil ca fata să aibă imaginație bogată”

25.11.2020 | 12:54
Federatia Romana de Bob se revolta dupa scandalul sexual de la lot Posibil ca fata sa aiba imaginatie bogata
ADVERTISEMENT

Federația Româna de Bob și Schi a decis să îl recheme din Letonia pe antrenorul Paul Neagu, în urma cazului Ioana Gheorghe, sportiva care a declanșat un adevărat scandal sexual.

Ioana Gheorghe (23 de ani) a declanșat scandalul momentului în sportul românesc. Membră a lotului feminin de bob, tânăra a adus acuzații extrem de grave în ceea ce îl privește pe Paul Neagu.

ADVERTISEMENT

Ioana Gheorghe îl acuză pe antrenorul în vârstă de 66 de ani de violență, hărțuire, intimidare și proxenetism. Ca primă reacție oficială, COSR a solicitat Federației Române de Bob și Schi să îl înlocuiască pe Paul Neagu până când ancheta va fi finalizată.

Scandalul momentului în sportul românesc

Biroul Federal a convocat Comisia de Disciplină, care va cerceta cazul pentru a încerca să aflăm adevărul adevărat. Vor fi audieri multiple. Personal, n-am niciun indiciu că declarațiile fetei sunt credibile. Din semnalele noastre, e posibil să fie la mijloc o imaginație bogată și să existe interese din partea ei. 

ADVERTISEMENT

Pare să fie o înscenare, pentru că din afirmațiile preliminare ale colegelor și ale băieților prezenți și ei în Letonia nu se confirmă momentan nimic. Neagu deține mesaje din partea iubitului sportivei, care insista să fie cooptat în staff pentru a fi alături de fată. E profesor de educație fizică. Noi n-am cedat la aceste presiuni. Lăsăm însă Comisia să-și facă treaba. Nu vrem să influențăm cu nimic demersul lor”, este poziția lui Florin Țicu, secretarul general al FRBS.

„Ne punea să ne îmbrăcăm provocator”

Sportiva a declarat că ea și Andreea Grecu erau invitate de Neagu la petreceri private: „La acele întâlniri, ne punea să ne îmbrăcăm provocator, să zâmbim oricărui bărbat și să facem ce ni se spune. Indiferent ce ni se propunea, nu aveam dreptul să spunem nimic. În mai, mi-am permis să-i răspund unui bărbat care mi-a făcut referiri perverse. De atunci, Paul spune că din vina mea ‘nu mai suntem invitate la masă’. Tot la Constanța, de exemplu, un anume ‘Ianis din Portul Tomis’ l-a întrebat pe antrenor dacă ‘are vreo fetiță pentru el, acesta răspunzând ‘Desigur, ți le aduc la masă să le vezi”, a declarat Ioana Gheorghe pentru ziuadevest.ro.

ADVERTISEMENT

Incident în camera de hotel

Ioana a povestit și despre un eveniment neplăcut care ar fi avut loc în cantonamentul din Letonia: „Eram în lenjerie intimă, numai ce ieșisem de la duș. A intrat peste mine în cameră, nici nu l-am văzut la început, pentru că ascultam muzică în căști. Când l-am văzut, eram la mine la pat. Mi-a smuls telefonul din mână. În momentul în care i-am spus să îmi dea telefonul înapoi, că nu are niciun drept să îl ia, s-a repezit. Eu eram în pat și el stătea în picioare și se uita de deasupra mea. Avea telefonul în mână și a încercat să dea cu el în mine”, a adăugat sportiva.

Declarațiile Ioanei Gheorghe sunt susținute de logodnicul ei: „Foarte important de menționat este că acest om se ocupă în Constanța cu proxenetism. Erau rugate să se îmbrace cât mai provocator. Acei oameni le făceau diferite propuneri, el le prezenta drept ‘fetițele lui’ și, dacă cineva dorea, putea să ia legătura cu ele. Ioana chiar a fost certată pe această chestie, că și-a permis ca unui moș libidinos, că nu pot să îi spun altfel, să i-o taie, cu alte cuvinte. I s-a spus că din cauza ei nu mai sunt invitate la acele mese”, a declarat Cristian Toch pentru ziuadevest.ro

ADVERTISEMENT