Fotbal intern

Federația Română de Fotbal a redus salariile angajaților cu 20%: „Afectează veniturile fiecăruia”

31.03.2020 | 15:40
Federatia Romana de Fotbal a redus salariile angajatilor cu 20 Afecteaza veniturile fiecaruia
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a anunțat că a hotărât scăderea tuturor angajaților, inclusiv ale celor din zona tehnică, cu 20%, în perioada de stare de urgență cauzată de pandemia de coronavirus.

FRF a redus salariile cu 20%

Pandemia de coronavirus a suspendat competițiile și, în același timp, a sistat încasările cluburilor și federațiilor sportive.

ADVERTISEMENT

Pentru evitarea unor probleme financiare, Federația Română de Fotbal a decis reducerea salariilor tuturor angajaților cu 20%.

Traversăm o perioadă foarte grea. Nimeni nu știe în acest moment când vom reveni la normal, însă, ceea ce știu este că împreună trebuie să ne luptăm pentru viitorul nostru.

ADVERTISEMENT

După consultările pe care le-am avut cu echipa de management a Federației Române de Fotbal, am luat decizia să reducem pentru toți angajații FRF salariile cu 20%.

Această modificare va afecta veniturile fiecăruia, dar sunt momente dificile în care trebuie să rămânem solidari pentru că avem această datorie față de noi înșine și colegii noștri, față de membrii afiliați și parteneri, față de suporteri și, în primul rând, față de viitorul fotbalului românesc”, a transmis președintele FRF, Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi și Adrian Mutu nu au debutat pe banca naționalelor

Decizia luată marți de Federația Română de Fotbal afectează și angajații din zona tehnică, inclusiv selecționerii primelor două reprezentative, Mirel Rădoi și Adrian Mutu.

Cei doi antrenori nu au apucat să debuteze pe banca echipelor naționale, meciurile cu Islanda, din semifinalele barajelor din Liga Națiunilor, respectiv Danemarca, din cadrul preliminariilor pentru EURO U21, fiind amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Conform ultimei hotărâri luate de UEFA, meciul Islanda – România se va juca, dacă situația o va permite, pe 4 iunie, la Reykjavik. În cazul unei victorii, selecționata lui Mirel Rădoi va juca împotriva câștigătoarei meciului dintre Bulgaria și Ungaria, cu biletele de calificare la EURO „pe masă”.

Dacă va obține calificarea, România va evolua în grupa c a turneului final, din care mai fac parte Olanda, Ucraina și Austria.

ADVERTISEMENT