Sport

Federația Română de Handbal, după scandalul de dopaj de la Corona: ”Suntem bulversați de cele întâmplate. Este primul caz din istoria fetelor noastre”. VIDEO

21.11.2019 | 14:01
Federatia Romana de Handbal dupa scandalul de dopaj de la Corona Suntem bulversati de cele intamplate Este primul caz din istoria fetelor noastre VIDEO
ADVERTISEMENT

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, alpturi de secretarul general al forului, Cristina Vărzaru, au susținut o conferință de presă în care au vorbit pe larg despre scandalul de dopaj apărut la Corona Brașov, eveniment care afectează și echipa națională, angrenată în perioada următoare la Campionatul Mondial din Japonia. Oficialii FRH spun că sunt zdruncinați de acest scandal, primul de acest gen din istoria handbalului feminin românesc.

Federația Română de Handbal, după scandalul de dopaj de la Corona: ”Suntem bulversați de cele întâmplate”

Mihai Dedu, șeful Federației Române de Handbal, a explicat cum au decurs evenimentele după aflarea veștii că două jucătoare de la Corona Brașov au folosit un tratament intravenos. Conducătorul FRH încă speră ca fetele să nu fi folosit acest tratament interzis și recunoaște că federația e bulversată, având în vedere că nu s-a mai confruntat cu astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT

”Luni, am primit o adresă de la Nantes în care am fost înștiințați că două jucătoare de la Corona Brașov au urmat o procedură care este interzisă de WADA. Această a fost inițiată de WADA și trimisă ANAD-ului nostru. Este primul caz de doping. Mă exprim așa pentru că este primul caz din istoria fetelor noastre. A trebuit să ne interesăm să vedem despre ce e vorba, mai ales că echipa pleca în 48 de ore la CM. Am avut discuții cu ANAD-ul, cu COSR.

Procedura este pe lista interzisă de WADA și s-a luat decizia ca sportivele convocate să nu mai facă parte din lotul pentru CM din Japonia. A doua zi au apărut suspiciuni destul de întemeiate legate de alte două jucătoare de la Corona care ar fi făcut această procedură. Întrucât politica este clară legată de acest lucru, s-a decis ca nici cele două să nu ia parte la Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

Nu putem să permitem să se aștearnă nicio umbră asupra handbalului feminin, Sper să fie doar o eroare. FRH va face tot ce poate și tot ce depinde de ea pt ca sportivele să sufere cat mai putin din această nefericită întâmplare. Lucrurile nu sunt deloc comode. Suntem bulversați de cele întâmplate, întrucât fetele ramase acasă sunt de o valoare foarte mare. Și cele selectate au o valoare bună, dar e greu să schimbi echipa cu 6 zile înainte de turneul final”, a spus Dedu la o conferință de presă.

  •  Eliza Buceschi, Bianca Bazaliu, Cristina Laslo și Daria Bucur au fost lăsate acasă după suspiciunile că întreaga echipă a Coronei a folosit un tratament cu laser intravenos, interzis de regulamentele WADA.
ADVERTISEMENT