Sport

Reacţia Federaţiei Române de Rugby după ce un sportiv de la Baia Mare este suspect de infectare cu Omicron! Ce se întâmplă cu finala Cupei. Exclusiv

Alin Petrache a oferit o primă reacţie pentru Fanatik după ce un rugbist de la Baia Mare este suspect de infectare cu Omicron. Preşedintele FRB a anunţat ce se va întâmpla cu finala Cupei României.
01.12.2021 | 22:14
Reactia Federatiei Romane de Rugby dupa ce un sportiv de la Baia Mare este suspect de infectare cu Omicron Ce se intampla cu finala Cupei Exclusiv
ADVERTISEMENT

Primele suspiciuni de infectare cu Omicron, noua tulpină a coronavirusului, au apărut în România. Ovidiu Cojocaru, rugbyst la CSM Ştiinţa Baia Mare a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus şi a fost transportat la spital, unde este sub supraveghere.

Reacţia Federaţiei Române de Rugby după ce un sportiv de la Baia Mare este suspect de infectare cu Omicron!

A fost trimisă o probă la Institutul Cantacuzino, iar în cursul zilei de joi va fi comunicat un rezultat. Au mai fost depistate pozitiv alte două persoane, care au fost plasate în carantină.

ADVERTISEMENT

Cei trei indivizi sunt primii din România suspectaţi de infecţie cu noua tulpină a coronavirusului, denumită Omicron. Toate cele trei persoane au fost repatriate cu acelaşi avion din Africa de Sud, ţară în care a fost descoperit pentru prima dată Omicron.

În aceste condiţii, Finala Cupei României dintre CSM Ştiinţa Baia Mare şi SCM Timişoara, deja amânată din cauza carantinei impuse pentru sportivii băimăreni, are mari şanse să fie anulată.

ADVERTISEMENT

Alin Petrache: “Securitatea jucătorilor a fost întotdeauna prioritatea Federaţiei Române de Rugby”

Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, a reacţionat pentru FANATIK după infectarea rugbistului de la Baia Mare cu noul coronavirus:

“Securitatea jucătorilor a fost întotdeauna prioritatea Federaţiei Române de Rugby. Referitor la finala Cupei, vom face un Birou Federal în cursul zilei de vineri în care vom hotărâ ce se va întâmpla”, a spus Petrache pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Finala Cupei, aproape de anulare! Trofeul poate fi câştigat “la masa verde” de SCM Timişoara

Din informaţiile noastre, sunt mari şanse ca finala Cupei României să fie anulată şi CSM Ştiinţa Baia Mare să piardă la “masa verde” în ultimul act.

Ovidiu Cojocaru a fost depistat pozitiv la testul de pe aeroportul din Baia Mare, deşi în testările anterioare din Africa de Sud şi de la Bucureşti, rezultatul a fost negativ.

ADVERTISEMENT

Rugbistul a fost vaccinat în schemă completă, având inclusiv booster-ul efectuat. Încă nu se ştie dacă vorbim despre varianta Omicron, iar răspunsul va fi dat în cursul zilei de joi de Institutul Cantacuzino.

Marţi seara, 70 de persoane au fost aduse din Africa de Sud cu o aeronavă TAROM!

În lotul echipei SCM Ştiinţa Baia Mare sunt cinci rugbişti care nu s-au vaccinat anti-COVID, însă toţi cei cinci au ieşit negativi la toate testele efectuate.

Marţi seara, un avion TAROM i-a adus în ţară pe mai mulţi români blocaţi în Africa de Sud. Aeronava a avut 70 de persoane la bord, dintre care 46 români şi a aterizat la Baza aeriană 90.

ADVERTISEMENT