ADVERTISEMENT
Sporturi

Federația Română de Tenis a câștigat procesul cu Ministerul Tineretului și Sportului

Autor: Rareș Mușătoiu | 20.10.2020 | 19:41
Federația Română de Tenis a câștigat procesul cu Ministerul Tineretului și Sportului
Federația Română de Tenis a câștigat procesul cu Ministerul Tineretului și Sportului sursă foto: hepta.ro

Federația Română de Tenis, condusă de Ion Țiriac, a câștigat procesul împotriva Ministerului Tineretului și Sportului. Autoritățile au decis în 2018 oprirea finanțării către FRT, dar forul condus de Țiriac a câștigat definitiv în instanță.

ADVERTISEMENT

Curtea de Apel București a anulat actul prin care ministerul a refuzat finanțarea evenimentelor sportive din tenisul românesc, fapt ce a determinat o scădere semnficativă a investițiilor din acest sport. Țiriac și federația câștigaseră și în urmă cu câteva luni procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Federația dorește acum să ceară despăgubiri Ministerului Tineretului și Sportului, în urma deciziei favorabile pe care au primit-o.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Tenis a câștigat procesul cu Ministerul Tineretului și Sportului și vrea să ceară despăgubiri

„Față de poziția de ilegalitate continuă în care s-a aflat Ministerului Tineretului și Sportului (care refuză cu obstinație deblocarea sumelor cuvenite legal), Federația Română de Tenis este îndreptățită acum la restituirea imediată a finanțării refuzate nelegal, actualizată cu rata inflației până la data plății efective. În plus, Federația Română de Tenis urmează să apeleze la procedurile legale necesare pentru solicitarea atragerii răspunderii persoanelor care se fac vinovate de blocarea finanțării tenisului românesc în acești ani”, se arată în comunicatul oficial al Federației Române de Tenis.

FRT, condusă de Ion Țiriac, explică în comunicat consecințele negative pe care le-a avut decizia ministerului din 2018.

ADVERTISEMENT

„Refuzul MTS de a mai finanța FRT a adus tenisului românesc pierderi uriașe, provocând imposibilitatea efectivă de a realiza proiecte esențiale de dezvoltare, respectiv de a organiza ori sprijini participarea sportivilor la diferite evenimente de performanță:

  • Finanțarea din partea MTS acoperea cheltuielile pentru organizarea de către FRT a campionatelor naționale. În lipsa acestei finanțări, organizarea campionatelor naționale a fost plasată în sarcina cluburilor, care în mod evident nu au avut resursele financiare pentru a acoperi toate aceste costurile, la care se adaugă proiectele sportive proprii.
  • Calendarul internațional – turneele la care participa loturile naționale – a fost și este permanent afectat. FRT nu a mai putut sprijini financiar același număr de sportivi pentru a participa la competiții, un număr semnificativ de sportivi din loturile de copii si juniori fiind nevoiți să acopere cheltuielile din bani proprii sau chiar să nu mai participe la turnee. Lipsa de investiții in copii si are și va avea repercusiuni din cele mai grave asupra viitorului tenisului românesc.
  • Nu au fost și nu sunt disponibile resurse financiare pentru pregătirea loturilor naționale înainte de participarea în competiții”, susține comunicatul oficial.
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!