Sporturi

Federaţia Română de Tenis, în prag de faliment? “După Fed Cup, o închidem!”

16.04.2019 | 16:15
Federatia Romana de Tenis in prag de faliment Dupa Fed Cup o inchidem

Este Federaţia Română de Tenis în prag de faliment? Federaţia Română de Tenis trece printr-o perioadă foarte dificilă din punct de vedere financiar. Federaţia la a cărei conducere se află George Cosac este nerecunoscută de către Ministerul Tineretului şi al Sportului, iar lipsa finanţării este tot mai resimţită în ultimele luni, fapt pentru care FRT ar putea sfârşi în faliment.

Federaţia Română de Tenis s-ar afla la doar un pas de faliment în contextul lipsei de finanţare

Neînţelegerile tot mai aspre dintre FRT şi reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului pot să ducă una dintre Federaţiile cu cele mai mult rezultate în ultimii ani pe marginea prăpastiei. Mai mulţi oficiali ai FRT afirmă că instituţia este tot mai aproape de faliment. “După Fed Cup închidem federaţia”, a spus unul dintre oficiali, potrivit Telekom Sport. Chiar dacă FRT se află printre primele Federaţii din România prin prisma rezultatelor de excepţie obţinute de sportivii noşti, instituţia nu primeşte finanţare.

“Am ajuns într-o situaţie imposibilă. Cred că după actuala etapă de Fed Cup vom trage obloanele. Nu mai avem nici un ban. Este o situaţie fără precedent în tenisul românesc”, a declarat pentru telekomsport.ro un oficial federal care a dorit să nu-şi dezvăluie identitatea. Măsura din culise care este menită să salveze de la pieire Federaţia Română de Tenis? Ion Ţiriac – noul Preşedinte al FRT!

Este Federaţia Română de Tenis în prag de faliment?

Ion Ţiriac ar urma să preia frâiele de la Federaţia Română de Tenis

După ce Adunarea Generală Extraordinară a FRT a fost reprogramată din lipsă de cvorum, mai multe surse din tenis au dezvăluit, pentru FANATIK.RO că se încearcă tot mai mult convingerea lui Ion Ţiriac de a veni la conducerea Federaţiei Române de Tenis, pentru a pune capăt acestei crize fără precedent. Simona Halep a luat şi ea atitudine pe marginea acestui subiect: “Cred că Federaţia Română de Tenis ar trebui să fie recunoscută de Guvern şi finanţată pentru că cei care suferă sunt juniorii”.

Tags: