Sport

Federaţia Rusă de Handbal, mesaj pentru jucători şi oficiali în contextul războiului din Ucraina: “Orice declarație necugetată poate complica o situație deja dificilă”. Exclusiv

Federaţia Rusă de Handbal le-a transmis un mesaj jucătorilor şi oficialilor referitor la contextul războiului din Ucraina. FANATIK a aflat ce instrucţiuni au primit oamenii de handbal care activează în Rusia.
25.02.2022 | 18:50
Federatia Rusa de Handbal mesaj pentru jucatori si oficiali in contextul razboiului din Ucraina Orice declaratie necugetata poate complica o situatie deja dificila Exclusiv
Federaţia Rusă de Handbal, mesaj pentru jucători şi oficiali în contextul războiului din Ucraina: "Orice declarație necugetată poate complica o situație deja dificilă". Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a decis ca meciurile europene în care sunt implicate echipele din Rusia şi Ucraina să se desfăşoare pe teren neutru, având în vedere războiul izbucnit între cele două naţiuni.

Federaţia Rusă de Handbal, mesaj pentru jucători şi oficiali în contextul războiului din Ucraina

Astfel, returul dintre ŢSKA Moscova şi CSM Bucureşti, din returul play-off-ului din EHF Champions League se va desfăşura pe teren neutru. O altă posibilitate este şi disputarea dublei manşe la Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Mai mulţi sportivi din diverse domenii au transmis mesaje dure anti-Putin şi anti-război pe reţelele de socializare. Pentru a evita aceste lucruri, Federaţia Rusă de Handbal le-a transmis jucătorilor şi oficialilor un mesaj foarte clar în acest sens.

Ce mesaj le-a fost transmis handbaliştilor din Rusia: “Orice declarație necugetată poate complica o situație deja dificilă”

FANATIK a intrat în posesia scrisorii trimise de preşedintele Federaţiei Ruse de Handbal, Serghei Şişkarev, către toţi oficialii şi jucătorii de handbal din Rusia, în care îi atenţionează să fie foarte atenţi la ceea ce postează referitor la situaţia actuală:

ADVERTISEMENT

“Federația recomandă tuturor reprezentanților comunității ruse de handbal să dea dovadă de reținere în comentariile publice despre situația actuală, să își cântărească cu atenție aprecierile personale, iar sportivii și specialiștii de club să rămână corecti în rețelele de socializare.

Orice declarație necugetată poate complica o situație deja dificilă și, în plus, poate dăuna reputației sportului rusesc în ochii comunității internaționale de handbal.

ADVERTISEMENT

“Siguranța dumneavoastră și a familiilor dumneavoastră este o prioritate absolută”

Federația Rusă de Handbal este pregătită să ofere sprijin cluburilor, oficialilor, jucătorilor (inclusiv celor străini) în caz de urgență. Siguranța dumneavoastră și a familiilor dumneavoastră este o prioritate absolută pentru Federația Rusă de Handbal.

Sunt sigur că păstrând autocontrolul, calmul și atitudinea profesională față de munca noastră, sprijinindu-ne reciproc în familia noastră de handbal, vom ieși cu cinste din orice criză și mai uniți și îmbogățiți cu experiență nouă. Sportul în primul rând!”, spune preşedintele Federaţiei.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Federaţiei este patronul lui ŢSKA Moscova!

Serghei Şişkarev este un om politic şi om de afaceri foarte puternic în Rusia. Este atât preşedinte al Federaţiei Ruse de Handbal, patronul lui ŢSKA Moscova şi patron al companiei DELO, principalul sponsor al EHF Champions League.

Echipa pe care o patronează, ŢSKA Moscova, va evolua pentru a doua oară la rând împotriva CSM-ului în fazele superioare ale EHF Champions League. Anul trecut, rusoaicele s-au calificat în Final Four la golaveraj.

În acest CSM Bucureşti are şansa revanşei în faţa formaţiei antrenate de Florentin Pera. Fostul antrenor al celor de la SCM Râmnicu Vâlcea a preluat echipa rusă la începutul stagiunii.

  • 54 de ani are Serghei Şişkarev
  • 2019 este anul în care a fost fondat clubul de handbal ŢSKA Moscova

 

ADVERTISEMENT