Fotbal international

Vicente del Bosque: “Am făcut tot ce se putea să îl convingem pe Messi să joace pentru Spania. Nu a vrut!”

02.05.2019 | 13:28
Vicente del Bosque Am facut tot ce se putea sa il convingem pe Messi sa joace pentru Spania Nu a vrut

Fostul selecţioner al Spaniei, cu care Furia Roja a câştigat titlul mondial în 2010, Vicente del Bosque, a făcut o dezvăluire şoc pentru un post de radio din Argentina. Del Bosque a spus că Federaţia spaniolă a făcut tot ce se putea să îl convingă pe Leo Messi să joace pentru Spania, dar nu a fost posibil. Messi nu a vrut nici în ruptul capului să joace pentru altă echipă naţională decât cea a Argentinei.

Federaţia spaniolă a încercat să îl convingă pe Leo Messi să joace pentru Spania

Del Bosque spune că dorinţa federailor iberici nu s-a născut după ce l-au văzut pe Leo Messi devenind tot mai strălucitor la Barcelona, ci încă de când acesta evolua la juniorii de la academia catalanilor, celebra La Masia. Oficialii federaţiei spaniole au intuit repede potenţialul enorm existent ca talent în acel trup altminteri firav al puştiului argentinian şi au crezut că îl vor putea convinge cu uşurinţă să spună da.

“Federaţia spaniolă a văzut repede ce diamant venise să strălucească la Barcelona şi a făcut absolut totul pentru a-l convinge pe puştiul Leo Messi să joace pentru naţionala Spaniei. Însă el nu a vrut nici în ruptul capului, spunând că este legat pe viaţă de ţara lui, Argentina şi că numai pentru aceasta va juca la nivel de echipă naţională.

Leo Messi a refuzat Spania pentru că se simte legat pe viaţă de Argentina sa
Leo Messi a refuzat Spania pentru că se simte legat pe viaţă de Argentina sa

Del Bosque ar fi vrut să îl aibă pe Messi în echipă ca selecţioner

Să îl pot antrena pe Messi, să îl pot avea în echipă, să joace în marile meciuri pentru Spania ar fi însemnat un mare vis pentru mine ca selecţioner. Messi e Messi, e unic, altul ca el nu mai există. Mulţi spun că faptul că nu a câştigat un Mondial îi taie din aură, dar eu nu văd lucrurile aşa. Măreţia lui Leo nu stă în titlul de campion mondial, ci în tot ceea ce este în stare să facă pe teren, ceea ce poate inventa când nici nu îţi trece prin gând. E un adevărat fenomen şi o plăcere să-l priveşti jucând.”

Vicente del Bosque şi-ar fi împlinit un vis dacă l-ar fi putut avea pe Leo Messi în echipă ca selecţioner
Vicente del Bosque şi-ar fi împlinit un vis dacă l-ar fi putut avea pe Leo Messi în echipă ca selecţioner

Cu toate acestea, în Argentina Messi a fost şi destul de criticat pentru faptul că la echipa naţională nu ar mai fi acelaşi jucător de excepţie de la Barcelona, dar este evident faptul că ai săi compatrioţi aşteaptă un fel de Messi Mesia care să câştige de unul singur toate meciurile pentru Argentina până la obţinerea titlului de campioană mondială.