Federaţia Spaniolă de Rugby cere rejucarea partidei cu Belgia: “Dacă am fi fost All Blacks, se putea schimba arbitrul”

Filon Stan   
în Sporturi
23/03/2018, 17:26
Federaţia Spaniolă de Rugby cere rejucarea partidei cu Belgia: “Dacă am fi fost All Blacks, se putea schimba arbitrul”

Scandalul de după partida de rugby dintre Spania şi Belgia, terminat cu scorul de 10-18, este departe de a se fi încheiat! Alfonso Feijoo, preşedintele Federaţiei Spaniole de Rugby, a declarat că îşi doreşte rejucarea meciului arbitrat defectuos, în viziunea sa, de arbitrul român Vlad Iordăchescu.

Feijo a spus că a cerut de la bun început un alt arbitru, însă solicitarea sa a rămas fără vreun răspuns. Mai mult, acesta spune că vicepreşedintele World Rugby, argentinianul Agustin Pichot, i-a transmis că ar fi reacţionat mai rău decât jucătorii spanioli, care au contestat vehement deciziile arbitrilor români.

Spaniolii spun că au cerut schimbarea arbitrului român

“Este adevărat că decizia arbitrilor s-a luat în urmă cu câteva luni, dar noi am solicitat schimbarea de arbitri. Am cerut şi acest lucru, dar şi schimbarea terenului, dar nimic nu s-a făcut. Dacă s-ar fi întâmplat aşa ceva cu All Blacks, s-ar fi schimbat arbitrul. Este adevărat că la final, jucătorii noştri au acţionat inacceptabil, deşi nu au lovit arbitrul, şi cer scuze tuturor. Dar după ce am vorbit cu Agustin Pichot, vicepreşedintele World Rugby, care este un argentinian şi a fost un jucător de rugby, el mi-a spus că ar fi acţionat mai rău la final ca jucătorii noştri”, a declarat Feijoo la libertaddigital.com. Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), săptămâna trecută, în Rugby Europe Championship. După partida, jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român pentru a-i cere explicaţii. 

Închide ×