Cele mai citite

Confruntarea secolului! Roger Federer a menţionat cu ce legendă a tenisului i-ar fi plăcut să joace

Marele campion elveţian, Roger Federer, proaspăt revenit pe prima poziţie a clasamentului ATP, şi-a dezvăluit un mare vis pe care l-a avut: să joace împotriva unei legende a tenisului mondial.
Autor: Irina Aldea | 25.02.2018 | 15:47
Confruntarea secolului! Roger Federer a menţionat cu ce legendă a tenisului i-ar fi plăcut să joace

Federer, câştigător a 20 de turnee de Grand Slam, a acordat de curând un interviu exclusiv, dezvăluind cu cine ar vrea să joace dacă s-ar putea întoarce în timp. “Dacă aş avea maşina timpului, aş vrea să fiu pe teren în faţa lui Bjorn Borg. A fost un jucătot atât de elegant şi complet pe fundul terenului. A fost căpitanul echipei mele la Laver Cup. A fost foarte de treabă şi am vorbit foarte mult. Mi-a spus cum era tenisul pe vremea lui”, a mărturisit elveţianul în vârstă de 36 de ani.

Suedezul Bjorn Borg, 61 de ani, este fost lider ATP şi deţinător a 11 titluri de Grand Slam, 6 la Roland Garros şi 5 la Wimbledon, câştigate între 1974 şi 1981. Dezvăluirea lui Federer este destul de surprinzătoare, în condiţiile în care elveţianul şi suedezul nu au o relaţie publică prea apropiată. 

Federer vs. Borg, un altfel de film dacă “s-ar turna” în prezent

Borg nu s-a arătat niciodată entuziasmat de recordurile pe care Federer le-a bătut în circuitul ATP, totul culminând cu declaraţia dinaintea finalei de la Wimbledon 2008, când a spus că nu vrea ca Roger să îi bată recordul de victorii consecutive pe iarba londoneză.

De partea cealaltă a baricadei, elveţianul mărturisea că-şi doreşte ca lumea să-şi amintească despre ce a însemnat el pentru acest sport, nu pentru rezultatele sale.“Mi-aş dori ca lumea să nu mă ţină minte doar pentru rezultalele mele. Vreau ca lumea să mă ştie ca un ambasador al tenisului. Vreau să ajut la dezvoltarea tenisului”, spunea Roger Federer într-un interviu. Ar fi o confruntare pe care iubitorii tenisului nu ar rata-o dacă cei doi mari tenismeni ar putea să joace la cel mai înalt al lor. Din păcate, suedezul Bjorn Borg îşi anunţa retragerea din circuitul profesionist în ianuarie 1983, la doar 26 de ani, anunţ care a luat cu surprindere lumea tenisului. Între 1983 şi 1990, Borg s-a remarcat doar ca manager, marca de îmbrăcăminte lansată de el, Bjorn Borg fashion, devenind extrem de apreciată în ţara sa natală.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!