Roger Federer, răspuns neaşteptat la Miami: “Mi-a plăcut să înscriu goluri”

Irina Aldea   
in Sporturi
23/03/2018, 15:00
Roger Federer, răspuns neaşteptat la Miami: “Mi-a plăcut să înscriu goluri” GALERIE FOTO

Starul elveţian se bucură în prezent de un 2018 peRFect, începând anul cum nu se putea mai bine, cu titlu la Australian Open şi revenirea pe locul de lider mondial după turneul de la Rotterdam. Ajuns la 36 de ani, Federer se apropie de momentul retragerii, însă poate privi cu mândrie în urmă la zeci de titluri şi momente nepreţuite.

Când elveţianul a fost întrebat ce profesie ar fi avut dacă nu ar fi fost jucător de tenis, veteranul a produs surpriza la conferinţa de presă:  “Un jucător de fotbal retras până la acest moment”, a declarat Federer la Miami. “Speram să fiu fotbalist cândva. Mi-a plăcut să fiu mijlocaş şi să înscriu goluri, dar în cele din urmă am ales tenisul pentru că nu am vrut să nu fiu nevoit să dau vina pe portar sau pe fundaş, am vrut să fiu în control total”, a mai spus Federer.

Roger Federer, fotbalistul

“Dar dacă întrebarea este ce aş face ca un jucător de tenis retras, cred că mi-aş dedica viaţa filantropiei, copiilor mei, m-ar preocupa să fiu un tată bun şi un soţ la fel”, a mai spus elveţianul. Federer este susţinător declarat al echipei de fotbal Basel FC. Roger a mărturisit că a făcut alegerea între fotbal şi tenis la vârsta de 12 ani. Actualul lider mondial din ATP a fost surprins jucând fotbal pe terenul de tenis în anii precedenţi. VEZI GALERIA FOTO

Închide ×