Sport

Federer s-a ”distrat” cu Cilic la Turneul Campionilor!

Tenismenul Roger Federer l-a întâlnit pe croatul Marin Cilic, în ultimul meci al său în grupa Boris Becker din cadrul Turneului Campionilor de la Londra.
13.11.2017 | 19:44
Federer sa distrat cu Cilic la Turneul Campionilor

UPDATE, 16 noiembrie, 18:50 / Deşi meciul a fost fără miză, elveţianul fiind deja calificat în semifinale iar Cilic eliminat, cei doi au oferit un spectacol plăcut în O2 Arena. Federer s-a impus în trei seturi, scor 6-7 (5), 6-4, 6-1, şi va juca în semifinale cu ocupantul locului 2 din grupa Pete Sampras. Pentru poziţia secundă în grupa Boris Becker se vor ”lupta”, de la ora 22:00, germanul Alexander Zverez şi americanul Jack Sock.

UPDATE, 15 noiembrie, 07:45 / Elveţianul în vârstă de 36 de ani l-a învins, cu scorul de 7-6 (6), 5-7, 6-1, pe germanul Alexander Zverev, în etapa a doua a grupei Boris Becker. Tânărul tenismen german i-a rezistat în primele două seturi starului elveţian, dar în decisiv Federer a forţat şi s-a impous lejer. Roger Federer s-a calificat pentru a 14-a oară din 15 prezenţe în semifinalele Turneului Campionilor. În celălalt meci al grupei, americanul Jack Sock a trecut, cu scorul de 5-7, 6-2, 7-6 (4), de croatul Marin Cilic, care este eliminat din competiţie. Zverev şi Sock se vor întâlni, joi, în meciul care va decide al doilea jucător calificat în semifinale din această grupă.


UPDATE: 14.11., ora 08,10: Numărul 1 mondial, spaniolul Rafa Nadal, s-a retras de la Turneul Campionilor, după ce a pierdut la mare luptă primul meci, în faţa belgianului David Goffin, în trei seturi: 6-7, 7-6, 4-6. El va fi înlocuit în următoarele două jocuri de către compatriotul său Pablo Carreno-Busta, cel care a terminat anul pe poziţia a 9-a şi a fost prima rezervă. Evident, Carreno Busta va pleca în concurs cu handicapul eşecului lui Nadal.  Rafa Nadal a anunţat la conferinţa de presă care a urmat după meci faptul că a decis să se oprească aici, deşi ar fi vrut mult să câştige trofeul. Problemele de sănătate apărute la turneul de la Paris-Bercy nu au fost rezolvate într-atât încât Rafa să poată duce în condiţii fizice optime un turneu atât de solicitant. Învingătorul său, David Goffin, va juca următorul meci în compania bulgarului Grigor Dimitrov.


Bulgarul, al şaselea favorit, aflat la prima apariţie la Turneul Campionilor de la Londra a debutat cu o victorie dramatică în faţa austriacului Dominic Thiem, cap de serie numărul 4, după două ore şi 22 de minute.

Dimitrov s-a impus cu scorul de 6-3, 5-7, 7-5, în primul meci din grupa Pete Sampras. Bulgarul a câştigat primul set după ce a reuşit un break în ghem-ul şase. În actul secund, cei doi jucători au servit excelent, dar Thiem a avut o sclipire la 6-5 şi a reuşit break-ul şi a egalat la seturi.

Dimitrov va juca în următorul meci cu învingătorul lui Rafa Nadal

În setul decisiv, Dimitrov a început mai bine şi a reuşit break-ul în ghem-ul şapte, dar în momentul în care a servit pentru a încheia meciul la 5-4 a capotat şi austriacul a revenit în joc. Bulgarul nu a căzut psihic şi a reuşit imediat un nou break, iar apoi şi-a fructificat serviciul pentru a termina setul cu 7-5.

În cel de-al doilea meci al grupei Pete Sampras se vor întâlni, de la ora 22:00, spaniolul Rafael Nadal, locul 1 ATP, şi belgianul David Goffin, cap de serie numărul 7. În etapa a doua a grupelor, Grigor Dimitrov îl va întâlni pe învingătorul din cel de-al doilea meci al zilei de astăzi.