Chiesa, al treilea caz tată-fiu în squadra azzurra. Ultimul fusese în urmă cu 22 de ani

Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
24/03/2018, 14:49
Chiesa, al treilea caz tată-fiu în squadra azzurra. Ultimul fusese în urmă cu 22 de ani GALERIE FOTO

Partida amicală de pe Etihhad Stadium din Manchester a fost aşteptată ca un extraordinar eveniment în familia atacantului Fiorentinei, Federico Chiesa. Pentru că a reprezentat un eveniment de mare bucurie în familie, debutul în sqaudra azzurra al jucătorului toscan.

Chiesa este un  jucător care a urcat semnificativ în ultimii ani de la nivelul Primavera al Fiorentinei la cel de titular al postului de atacant în echipa pregătită de Stefano Pioli. Progresele lui se vedeau încă din perioada când a fost promovat de fostul antrenor, Paulo Sousa. 

Chiesa este fiul fostului internaţional italian Enrico Chiesa, care a evoluat ani buni la Parma, Fiorentina şi la Lazio, acesta jucând pentru prima dată în azzurro în 1996. Chiesa a avut o ascensiune fulminantă,după ce a fost ţinut o bună perioadă la echipa de tineret, alături de Ianis Hagi.

Federico Chiesa este al treilea caz în istoria naţionalei Italiei în care tatăl şi mai târziu fiul ajung să reprezinte culorile albastre. Primul a fost cel al familiei Mazzola, Valentino în anii 1940-50, urmat de Alessandro, între anii 1960-70, iar al doilea al celor doi Maldini. Cesare, care a jucat în anii 60 şi a fost apoi inclusiv selecţioner şi Paolo, debut în 1988 şi retras după 16 ani.

Închide ×