Sport

Federico Chiesa s-a accidentat în finala Euro 2020. Înlocuitorul său, Bernardeschi, a plâns la final

Federico Chiesa a suferit o accidentare în minutul 82 al finalei de pe Wembley şi a fost nevoit să părăsească terenul.
12.07.2021 | 00:06
Federico Chiesa sa accidentat in finala Euro 2020 Inlocuitorul sau Bernardeschi a plans la final
ADVERTISEMENT

Federico Chiesa a făcut un meci foarte bun împotriva Angliei în finala Euro 2020, mai ales în repriza secundă, când squadra azzurra a alergat după egalare.

Atacantul lui Juventus a avut două ocazii de a restabili egalitatea, de fiecare dată după pătrunderi individuale. Prima, în minutul 35, a fost finalizată cu un şut cu stângul, puţin pe lângă stâlpul porţii lui Pickford.

ADVERTISEMENT

A beneficiat de schimbarea lui Immobile, lucru care i-a permis să treacă pe flancul stâng al echipei sale, până atunci ocupat de Insigne, mutat în centru în minutul 55.

Dacă pe dreapta nu a avut un randament foarte ridicat, de pe stânga a putut să intre cu mingea în centru şi să îşi pună în valoare şutul cu dreptul, în ciuda opoziţiei lui Kyle Walker sau Kieran Trippier.

ADVERTISEMENT

Aşa s-a întâmplat în minutul 62, când l-a întins serios pe portarul englez cu un şut la colţul lung, după ce a înşirat mai mulţi fundaşi adverşi în careul Angliei.

20 de minute mai târziu, însă, la o nouă încercare de pătrundere, a fost prins între Kyle Walker şi Saka, suferind o accidentare la piciorul drept. Arbitrul Kuipers nu a dictat fault, iar Mancini a fost nevoit să îl introducă pe Bernardeschi în locul lui Chiesa.

ADVERTISEMENT

Chiellini, în culmea fericirii

La finalul întâlnirii, Federico Bernadeschi a izbucnit în plâns de fericire după un sezon plin de ghinioane: ”Merităm toate acestea. Personal, am suferit mult, nu a fost un sezon ușor pentru mine. Când faci un sezon ca acesta, uneori lucrurile se complică. Dar știu o singură metodă: să lucrezi și să-ți sufleci mânecile chiar și atunci când lucrurile nu merg bine.

Mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine… Suntem pe acoperișul Europei și nu am fi putut încheia într-un mod mai bun. Nu ne-a fost niciodată teamă că nu vom reuși. Chiar dacă am luat gol în minutul 2, am crezut întotdeauna în noi. Inima este mereu răsplătită”.

ADVERTISEMENT

La rândul său, căpitanul Giorgio Chiellini a fost extrem de fericit de succesul Italiei: ”Am vărsat câteva lacrimi. Cu toții am meritat-o, la această vârstă ne dăm seama și mai mult ce înseamnă să câștigi un astfel de trofeu.

De la sfârșitul lunii mai spunem că există ceva magic în aer, zi de zi a fost din ce în ce mai mult așa. Astăzi, Sirigu ne-a făcut o surpriză înainte de joc: a strâns un videoclip cu toți cei dragi și ne-a făcut să plângem în autocar înainte de joc. În plus, noi la fiecare 20 de ani găsim un Gigi să stea în poartă”.

ADVERTISEMENT
Tags: