Fotbal intern

STEAUA. Transfer pentru titlu: Felgueiras, „cadou” de Anul Nou!

Mirel Rădoi vrea să sporească şansele Stelei la titlul de campioană şi, implicit, la participarea în grupele Ligii Campionilor cu un portar experimentat, care să dea siguranţă...
11.10.2015 | 14:14
STEAUA Transfer pentru titlu Felgueiras cadou de Anul Nou
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi vrea să sporească şansele Stelei la titlul de campioană şi, implicit, la participarea în grupele Ligii Campionilor cu un portar experimentat, care să dea siguranţă echipei. Mirel Rădoi este decis să nu rateze sub nici o formă şi singurul obiectiv important care i-a mai rămas de îndeplinit în mandatul său la Steaua. FANATIK a aflat că „bobocul” şcolii de antrenori din Republica Moldova nu doreşte să mai rişte absolut nimic şi deja şi-a făcut o listă cu jucătorii noi pe care îi vrea încă din această iarnă la echipă.

Surse din anturajul campionilor ne-au dezvăluit că staff-ul tehnic întenţionează să îşi „betoneze” poarta cu orice preţ, deşi Florin Niţă s-a descurcat onorabil după ce i-a luat locul tînărului Valentin Cojocaru, fostul titular de la începutul sezonului. Intrat în colimatorul lui Gigi Becali, portarul de 19 ani a mai fost folosit după înfrîngerea cu Rosenborg de la Bucureşti doar într-un meci, în Cupa României, cînd „roş-albaştrii” au cîştigat cu 1-0 partida din Dealul Feleacului cu puştii de la Universitatea Cluj.

ADVERTISEMENT

„Nu trebuie să-l mai ratăm!”

FANATIK a aflat că Mirel Rădoi l-a pus în capul listei de achiziţii pentru această iarnă pe goalkeeperul Mario Felgueiras. Aflat în curtea formaţiei turce de prima ligă Konyaspor din luna februarie a acestui an, portarul portughez nu s-a impus absolut deloc în primul „11”, iar din acest motiv a evoluat doar într-o singură partidă, şi aceea în sezonul trecut, atunci cînd a apărat în Cupa Turciei împotriva lui Galatasaray. „Vedeţi ce se întîmplă cu Felgueiras. Nu apără deloc la Konya, iar din acest motiv poate avem şanse mult mai mari să-l aducem la Steaua. Nu trebuie să-l mai ratăm de această dată. Avem nevoie de un portar cu experienţă, mai ales că el a fost unul dintre cei mai bun oameni ai CFR-ului atît în Liga Campionilor, cît şi în campionat. Vedeţi despre ce este vorba şi ţineţi-mă la curent cu absolut tot ce are legătură cu el. Nu vreau să mai riscăm nimic şi vreau să ne pregătim transferurile încă din timp. Nu vreau să mai aducem jucători în ultimul moment aşa cum am procedat cu Tade”, le-a spus Rădoi colaboratorilor săi.

Tentat de transfer

Pornind de la aceste informaţii, FANATIK a aflat că şi Mario Felgueiras, la rîndul său, pare încîntat de un transfer la Steaua, mai ales că nu îi convine sub nici o formă situaţia în care a ajuns în acest moment. În plus, trebuie amintit că „roş-albaştrii” nu sînt la prima tentativă de perfectare a unei asemenea achiziţii. „Vă daţi seama că Felgueiras ar fi tentat de un transfer la Steaua, dacă interesul este real, deoarece nu îi convine că a ajuns să apere în opt luni doar într-un singur meci pentru actuala lui echipă. Este adevărat că şi în vară au fost unele tatonări din partea Stelei, dar au fost timide, iar Mario a înţeles atunci că nu toată lumea îl dorea cu adevărat. Dacă cei de la Steaua îl vor căuta în această iarnă, atunci în mod sigur şansele de transfer vor fi mult mai mari. Este un portar cu experienţă şi nu îi trebuie prea mult timp să se reacomodeze cu fotbalul românesc, acolo unde a petrecut mai bine de patru ani”, ne-a mărturisit o sursă din anturajul portarului portughez. În România, Felgueiras a jucat la FC Braşov (2012-2012) şi CFR Cluj (2012-2015).

ADVERTISEMENT

Arlauskis apărase 14 meciuri în 4 ani

Faptul că Felgueiras a apărat în 8 luni doar într-un sigur meci pentru Konya nu este un lucru care să îi îngrijoreze pe stelişti. Motivul? Campioana a trecut printr-o situaţie asemănătoare, chiar şi mai alarmantă la vremea respectivă, după ce l-a adus anul trecut pe Giedrius Arlauskis. „Toată lumea din România îi cunoaşte valoarea lui Mario Felgueiras. Nu uitaţi că Steaua a riscat şi mai tare cu Arlauskis. În patru ani, goalkeeperul lituanian apărase la Rubin Kazan în doar 14 meciuri. Aşa că Steaua nu riscă sub nici o formă dacă îl va aduce în această iarnă pe Mario. Este un portar cu mare experienţă, care poate ajuta echipa în campionat, dar mai ales în cupele europene, acolo unde toată lumea vrea să facă performaţă. Iar pe Gigi Becali îl interesează doar Liga Campionilor, deoarece asigură banii pentru viitorul Stelei”, a dezvăluit sursa FANATIK.

„Nu exclud varianta Steaua. Eu am spus mereu că CFR şi Steaua sînt cele mai mari echipe din România!” (Mario Felgueiras)

400.000 de euro este salariul anual al lui Felgueiras la Konyaspor