Life

Feli Donose, în lacrimi după ce s-a alăturat luptei împotriva autismului. „Eu nu am fost om o săptămână”

Feli Donose s-a alăturat unei campanii umanitare care susține copiii cu autism din România, iar acest lucru a emoționat-o foarte tare pe îndrăgita cântăreață.
14.12.2021 | 17:43
Feli Donose in lacrimi dupa ce sa alaturat luptei impotriva autismului Eu nu am fost om o saptamana
Feli Donose devine vocea copiilor cu autism din România. Sursa: YouTube
ADVERTISEMENT

Feli Donose, una dintre cele mai îndrăgite artiste din România, a devenit una dintre vedetele care dau voce copiilor în lupta împotriva autismului. Feli a fost impresionată de povestea micuților bolnavi și a decis să se implice într-o campanie pentru a le veni în ajutor.

Cântăreața a fost invitată, luni, în emisiunea lui Cătălin Măruță, alături de reprezentanta asociației „Autism Voice”, Nicoleta Orlea, unde a povestit ce a motivat-o să se implice în această campanie.

ADVERTISEMENT

Feli Donose nu și-a putut stăpâni lacrimile

La filmările spotului publicitar al campaniei, Feli Donose nu și-a putut stăpâni lacrimile. Cântăreața i-a dezvăluit moderatorului Cătălin Măruță ca, după acest moment, timp de o săptămână nu s-a putut gândi decât la micuții care suferă de autism.

Artista a mărturisit că suferința copiilor a dus-o cu gândul la fetița ei, pe care își dorește să o protejeze de orice rău în viață.

ADVERTISEMENT

„Eu nu am fost om o săptămână, să zic așa, după ce am luat parte la experimentul ăsta. Poate că nu e cel mai potrivit să mă exprim așa, dar nu cred ca este atât de tare băgat în seamă, ce înseamnă anume autismul pentru copii, cât și pentru părinții copiilor cu autism.

După experimentul din acea seară, nu mi-am dorit decât să mă duc înapoi acasă, să o strâng pe Nora Luna în brațe și să nu mai fac nimic altceva pentru următorii 30 de ani.” , a povestit Feli Donose.

ADVERTISEMENT

Ce presupune experimentul „Autism Voice”?

Nicoleta Orlea, unul din reprezentanții asociației „Autism Voice”, a explicat ce presupune experimentul la care a luat parte și Feli. Au fost invitate 9 persoane publice să accepte provocarea și să se pună în locul copiilor bolnavi.

Acestea au avut de îndeplinit mai multe sarcini, în timp ce erau întrerupte constant de sunetele puternice venite din încăperea de alături. La finalul experimentului, vedetele au fost invitate în camera cu pricina, unde i-au întâlnit pe micuții a căror cauză o susțin.

ADVERTISEMENT

„Li s-a cerut să-și aleagă o armă, cu ghilimelele de rigoare, fiecare și-a ales ce-a considerat, un pic influențați de zgomotele de fundal, neînțelegând despre ce e vorba, și apoi invitați în camera alăturată. Și acolo, de fapt, li se dezvăluia necunoscutul.

Necunoscutul fiind, în cazul nostru, autismul, care afectează copiii. La ora actuală, 1 din 54 de copii este diagnosticat cu autism. Nu știm cauzele, dar știm că nu sunt suficiente arme ca să luptăm cu acest diagnostic.”, a explicat Nicoleta Orlea.

Feli Donose își încurajează fanii să o susțină în această cauză și să doneze, dacă au această posibilitate. Artista își dorește ca oamenii să se informeze mai mult despre ce presupune autismul, iar acest subiect să devină unul mediatizat.

ADVERTISEMENT