Life

Feli Donose, victima bullying-ului în copilărie. Artista trage un semnal de alarmă: „Oamenii caută o supărare”

20.04.2021 | 18:21
Feli Donose victima bullyingului in copilarie Artista trage un semnal de alarma Oamenii cauta o suparare
ADVERTISEMENT

Feli Donose a fost victima bullying-ului în copilărie, motiv pentru care își cântă suferința de atunci prin intermediul melodiilor ei. Deși acum este una dintre cele mai apreciate cântărețe, blondina a avut parte de clipe de coșmar din cauza răutăților celor din jur. 

Artista a fost invitată în platoul emisiunii lui Cătălin Măruță, unde a interpretat noua ei piesă, „Puiule, puiuțule”, o replică muzicală la bullying-ul pe care l-a îndurat atunci când era doar un copil. Feli a primit comentarii de hate și în mediul online, dar a învățat să nu le mai bage în seamă.

ADVERTISEMENT

Nu este singura vedetă care a avut parte de asemenea greutăți de-a lungul vieții. Oana Roman, Anca Serea sau Ilinca Vandici sunt doar câteva dintre victimele acestui fenomen periculos, care a afectat dezvoltarea multor copii și adolescenți.

Feli Donose, victima bullying-ului în copilărie. Artista trage un semnal de alarmă: „Oamenii caută o supărare”

Frumoasa artistă spune că mesajele răutăcioase din mediul online nu o mai afectează, dar în trecut o dureau vorbele celorlalți, mai ales atunci când aceștia i se adresau direct.

ADVERTISEMENT

„M-am lovit de fenomenul ăsta (n.r. bullying), de răutățile astea gratuite nu doar în online, dar și în viața de zi cu zi. Mai ales în copilărie, de asta unii dintre noi ajungem la maturitate cu nesiguranțe de tot felul. Ce ține de online nu m-a afectat. Nu mai pun la suflet. Puneam la suflet când auzeam vorbele din gurp, când nu era toată treaba cu netul la modă.

Am ajuns la un nivel de înțelegere și maturitare și înțeleg că cei care sunt răi în spatele calculatorului nu mă cunosc și dacă nu sunt fericiți se descarcă pe zona publică. (…) Oamenii caută o supărare undeva. Trebuie să înveți să te cunoști cât mai bine și să devii cea mai bună versiune a ta de la o zi la alta”, a declarat Feli în cadrul emisiunii „La Măruță” de la Pro TV.

ADVERTISEMENT

Feli a mai spus că piesele ei reprezintă un adevăr din viața ei sau a cuiva apropiat. De altfel, noua melodie face parte chiar din albumul ei biografic, „#Felidinpoveste”.

„Eu am zis dintotdeauna că eu îmi cânt adevărul, poveștile pe care le scriu sunt trăite 100%, dacă nu de mine, atunci de prietenii mei”, a continuat artista.

ADVERTISEMENT

„În copilărie mi se zicea ‘girafă’ că am gâtul lung. Sufeream mult, până când m-a văzut mama că mergeam cocoșată și mi-a dat o palmă și mi-a zis să merg mândră că-s frumoasă. Eu nu înțeleg de ce eram complexată când eram mai grăsuță, atunci purtam fustițe și eram mai feminină.

Dar alții mă făceau să mă simt complexată. Eu eram bine pe scenă, dar după apăreau nesiguranțele. Mi-e frică și pentru fetița mea de acest bullying”, a declarat Feli recent la „Neaţa cu Răzvan şi Dani” de la Antena 1.

Oana Roman a fost abuzată în copilărie: „S-au purtat oribil cu mine”

În urmă cu câteva luni, Oana Roman a vorbit despre răutățile pe care le-a îndurat din partea celorlalți copii de la școală atunci când era mică, doar pentru că era diferită de restul copiilor și nu avea aceleași pasiuni ca ei.

„Eu când am crescut, timp de mai bine de 15 ani, am fost victima unei campanii de bullying publică, oribilă, constantă. Pentru că eram alfel, iar tendinţa celorlalţi copii era de respingere, deoarece nu eram la fel ca ei. Eu nu voiam să port pampoane, părinţii mei nu aduceau cadouri profesorilor. D

in cauza asta am fost extrem de agresată verbal. Copiii aceia s-au purtat oribil cu mine. 15 ani s-a întâmplat asta, zi de zi. Nu a deranjat pe nimeni, nu a simțit nimeni nevoia să ia vreo măsură, să spună ‘gata’, iar eu a trebuit să înghit”, a declarat Oana Roman, potrivit unica.ro.

Ilinca Vandici și Anca Serea, criticate pentru că erau prea slabe

Ilinca Vandici a povestit, la un moment dat, cum primea comentarii răutăcioase pentru că avea picioarele subțiri, fiind foarte slabă.

„Niciodată nu am înțeles de ce oamenii sunt judecați pentru că arată într-un anumit fel, m-am lovit de exemplu, în trecut, de critici în legătură cu picioarele mele, când eram foarte slabă.Mă afecta faptul că unii vedeau doar ce își doreau ei și că pentru ei reprezentam doar ceva fizic”, a povestit Ilinca Vandici pentru VIVA.

Prezentatoarea Kanal D, Ilinca Vandici
Ilinca Vandici. Sursa foto: Instagram

„Eu nu rămâneam fără sandvișuri, eu eram de partea cealaltă. Eu eram tipa slabă sau un aparat de mers pe drum, așa cum sunt și acum. Cam așa se întâmpla în perioada noastră, acum mulți ani de zile. Eu am crescut într-un orășel de provincie și poate cifrele legate de bullying și de violență nu erau așa de mari, așa cum sunt astăzi în România”, spunea Anca Serea, potrivit avantaje.ro.

Fenomenul de bullying a lovit-o și pe Laurette în copilărie, atunci când copii se amuzau pe seama culorii pielii ei. „Mi-am adus și eu aminte de umilințele la care eram și eu supusă din cauza culorii pielii. Am avut parte în copilărie de tot felul de întâmplări umilitoare.

Atunci nu-mi dădeau seama, țineam în mine, eram introvertită, plângeam pe drum spre casă, ca să nu mă vadă mama. De exemplu în pauză mă trăgeau de păr sau ziceau că am păr de oaie sau nu mă lăsau să intru la baie”, a declarat aceasta pentru Antena Stars.

ADVERTISEMENT