News

”Felicitări, tovarășe polițist”! Reacții virulente ale cititorilor, după imaginile cu elevii din Jilava controlați în școală

Imaginile publicate de FANATIK în care polițiștii de la IPJ Ilfov caută prin lucrurile elevilor din Jilava au stârnit reacții vehemente în mediul online.
31.10.2022 | 16:54
Felicitari tovarase politist Reactii virulente ale cititorilor dupa imaginile cu elevii din Jilava controlati in scoala
Polițiștii ilfoveni au întrerupt o oră de curs la școala din Jilava și au controlat elevii / Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Acțiunea polițiștilor de la IPJ Ilfov, care au întrerupt cursurile la Școala Generala nr 1 din Jilava și au căutat printre lucrurile elevilor, au stârnit revolta internauților. Majoritatea acestora susține că oamenii legii au acționat abuziv și nu au făcut decât să traumatizeze elevii.

Cititor, după imagile publicate de la FANATIK: ”O aroganță din partea polițiștilor”

”Total greșit .. o aroganță din partea polițiștilor, ceva de necrezut !! De unde și cum au ei autoritatea de perchiziționa acești copii?”, se întreabă o cititoare FANATIK, după ce a urmărit imaginile.

ADVERTISEMENT

“Felicitări, tovarășe polițist. Poate data viitoare întrebi și tu pe cineva avizat despre psihologia copiilor și înveți cum să interacționezi cu ei. Sau și-au adus aminte de perioada de bullying din școală și ai zis să mergi pe intimidare…”, a mai scris cineva.

”Este un abuz”

Un alt cititor este de părere că polițiștii nu aveau voie să verifice ghiozdanele elevilor fără un mandat și că cel care a condus operațiunea ar trebui concediat.

ADVERTISEMENT

”Este abuz! Polițiștii nu au voie să verifice ghiozdanele fără mandat. De acum, elevilor le va fi frică de polițiști în loc să îi considere un sprijin al societății. Și nu verifici un elev doar pentru că s-a diferențiat de ceilalți.

Copiii nu erau la academia de poliție sau la armată să știe să răspundă la ordine. Polițistul gură mare ar trebui concediat sau sancționat”, spune un internaut, în timp ce altul crede că ”în nici o tara din lumea asta nu se face asa ceva!”.

ADVERTISEMENT

Oamenii spun că poliția a încercat să intimideze elevii

Atitudinea oamenilor de ordine este criticată și de un alt cititor, care crede că polițiștii au făcut exces de zel, în condițiile în care elevii nu reprezentau vreun pericol.

”-Așa discutăm, de pe scaun??? …de unde să știe, bietul copil, că trebuia să ia poziția de drepți în fața lu nenea don’ șef ??? (‘trăiți!!!) Așa se face meserie adevarată, școala veche… deh, la intimidarea subiectului. Chestie fină, de psihologie… pour les connaisseurs”, a scris cititorul FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ce spun cei care consideră că poliția a acționat corect

Există și internauți care au luat apărarea poliției și spun că acest tip de atitudine a forțelor de ordine poate descuraja actele de violență din școli.

”În toate școlile ar trebui făcută asta”, spune cineva, în vreme ce un alt cititor observă că ”un elev pare că îi interogheză pe polițiști”.

”O procedură corectă pentru prevenirea actelor de violență în școală. Cei care nu aveau de ce să se teamă nu aveau niciun motiv să li se facă rău. Știe toată lumea că în școli se vine cu briceagul. Țigările nu le-au confiscat probabil. Copiii nu au de ce să se teamă de polițiști. Nu ei sunt cei care fac bullying și nici nu atacă copii cu șișul”, este de părere un alt cititor.

Poliția nu a avut mandat de percheziție

FANATIK a publicat, duminică seara, înregistrări de pe camerele de supraveghere ale unei școli din comuna ilfoveană Jilava, în care mai mulți polițiști intră într-o clasă și caută prin lucrurile personale ale elevilor.

După apariția imaginilor, reprezentanții poliției au recunoscut că nu au acționat pe baza unui mandat și au insistat că nu a fost vorba despre o percheziție, deși filmarea arată exact asta.

ADVERTISEMENT