Premier League

Felipe Anderson, dezvăluiri din copilărie! ”Nu aveam bani pentru ghete de fotbal”

22.11.2018 | 08:35
Felipe Anderson dezvaluiri din copilarie Nu aveam bani pentru ghete de fotbal

Mijlocașul brazilian al echipei West Ham United, Felipe Anderson, a făcut câteva dezvăluiri din perioada copilăriei petrecute pe străzile din Santa Maria. Fotbalistul a povestit că de cele mai multe ori juca fotbal desculț, deoarece părinții săi nu aveau bani să-i cumpere ghete speciale. Zilele bune erau atunci când putea lovi mingea încălțat în pantofii cu care mergea la școală.

”Unde am crescut, era o zonă dură. Nu au fost multe oportunități sau condiții pentru noi să jucăm fotbal. De la o vârstă fragedă am visat să ajung jucător profesionist. Familia mea cunoștea acest vis și îl susținea, în ciuda condițiilor grele. Nici măcar nu aveam bani pentru ghete de fotbal. Dar m-au susținut”, a spus jucătorul brazilian pentru cotidianul britanic Daily Mail.

Felipe Anderson, dezvăluiri din copilărie: ”Am jucat în tricoul lui Pele”

În 2007, la vârsta de 13 ani, Felipe Anderson a fost descoperit de un scouter care l-a îndrumat către Academia clubului Santos, aflată la peste 1.000 de kilometri depărtare de casa părintească. Mama sa, Elza, nu a fost foarte fericită, dar micuțul Felipe trebuia să-și urmeze visul.

Felipe Anderson sărbătorește un gol marcat pentru West Ham United
Felipe Anderson sărbătorește un gol marcat pentru West Ham United

La juniorii lui Santos, Felipe Anderson l-a întâlnit pe Neymar, alături de care a jucat până în 2013 când s-au transferat în Europa. Starul incontestabil din acest moment al fotbalului brazilian a ajuns la FC Barcelona, în timp ce Anderson a preferat să meargă în Italia la Lazio Roma. Cei doi s-au reîntâlnit trei ani mai târziu, în 2016, atunci când au câștigat titlul olimpic la Rio de Janeiro.

Anderson a jucat cu tricoul lui Pele

Pe când avea doar 17 ani, Felipe Anderson a primit la Santos tricoul cu numărul 10 purtat cândva de celebrul Pele: ”În Brazilia când intri pe teren cu numărul 10 toată lumea se așteaptă să faci lucruri incredibile. Să port tricoul pe care l-a avut și Pele a fost un lucru fantastic. A fost greu la început, dar toate aceste lucruri m-am ajutat să mă maturizez”.

Ajuns la 25 de ani, Felipe Anderson a fost achiziționat de West Ham United în această vară de la Lazio Roma pentru 40,7 milioane de euro. Și astfel, rapidul mijlocaș brazilian și-a văzut visul împlini de a juca în Premier League.