Sporturi

Felix Duchampt va fi naturalizat și va reprezenta România la Jocurile Olimpice din 2020: ”Visul lui e să reprezinte tricolorul la Tokyo”

26.12.2019 | 20:02
Felix Duchampt va fi naturalizat si va reprezenta Romania la Jocurile Olimpice din 2020 Visul lui e sa reprezinte tricolorul la Tokyo
ADVERTISEMENT

Un sportiv cu origini franceze va concura pentru România la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo din 2020. Felix Duchampt, 30 de ani, va fi naturalizat de forurile competente interne și va reprezenta România la proba de triatlon Olimpiada din Japonia, care se vor desfășura între 24 iulie și 9 august 2020.

Felix Duchampt va fi naturalizat și va reprezenta România la Jocurile Olimpice din 2020: ”Visul lui e să reprezinte tricolorul la Tokyo”

Vestea naturalizării lui Felix Duchampt a fost anunțată de președintele Federației Române de Triatlon (FRTRI), Vlad Stoica. Acesta a mai spus că Duchampt ar fi foarte mândru să lupte sub tricolor, atât la Tokyo, cât și la Paris.

ADVERTISEMENT

”Felix Duchampt este un sportiv francez în curs de naturalizare. Suntem încântați de el, practic într-un timp foarte scurt a devenit mai român decât românii. Ne-a surprins că știe deja foarte bine Imnul României şi e foarte mândru să reprezinte ţara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Însă visul lui cel mare este să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Paris, el fiind parizian. Își dorește enorm de mult să concureze pentru România la Jocurile Olimpice în faţa părinților, a familiei, prietenilor şi cunoscuților săi”, a afirmat Stoica pentru agerpres.

ADVERTISEMENT

Felix Duchampt, medaliat cu bronz la Cupa Mondială

Sportivul francez are în spate rezultate foarte bune în probele de triatlon. Sub steagul internațional, acesta a ocupat locul 3 la Cupa Mondială din Argentina în 2019.

”El a concurat anul acesta sub steag internaţional până s-a rezolvat cu actele de naturalizare, iar prima competiţie în care a reprezentat România a fost Cupa Mondială din Argentina unde a obţinut medalia de bronz.

ADVERTISEMENT

În momentul de faţă totul este în regulă, are şi certificat de naştere românesc, dar pentru a deveni oficial cetăţean român mai este nevoie să depună jurământul. Să vedem acum exact când se va programa acest eveniment”, a afirmat oficialul FRTRI pentru sursa citată.

Felix, recomandat chiar de federația de specialitate din Franța 

Duchampt este un sportiv de top 5 în Franța la proba de triatlon. Oficialii din hexagon au fost cei care l-au recomandat pe atlet.

ADVERTISEMENT

“Felix vine dintr-o ţară foarte puternică în triatlonul mondial. În Franţa el este pe locul 4-5 ca valoare, dar şansele lui să participe pentru ţara natală la Jocurile Olimpice sunt foarte mici. Asta pentru că primii trei francezi sunt în primii 12 cei mai buni sportivi la nivel mondial.

Chiar avem o colaborare extraordinară cu federaţia franceză, oamenii ni l-au recomandat şi ne-au explicat că Felix este foarte talentat, dar ei au aceste reguli.”, a mai spus Stoica.

ADVERTISEMENT